Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Iiro Törmä

Joonas Niemi
Vihreämpää liikkumista. Joonas Niemi työskentelee liikunnan tutkimuskeskus Likesissä projektipäällikkönä. Hänen tehtävänsä on edistää sitä, että koululaiset liikkuvat koulumatkansa entistä aktiivisemmin kävellen, pyörällä tai julkisilla.Iiro Törmä

Vihreämpää liikkumista. Joonas Niemi työskentelee liikunnan tutkimuskeskus Likesissä projektipäällikkönä. Hänen tehtävänsä on edistää sitä, että koululaiset liikkuvat koulumatkansa entistä aktiivisemmin kävellen, pyörällä tai julkisilla.

Puoluesihteeriksi pyrkivä Joonas Niemi lupaa intoa, energiaa ja iloa puolueen toimintaan

7.6.2019 9.43

Anne Ignatius

Turkulainen Joonas Niemi on vihreiden varavaltuutettu, liikunnan ja projektijohtamisen ammattilainen ja ehdolla seuraavaksi puoluesihteeriksi.

Hän on puoluesihteerikisan tuntemattomin ja nuorin ehdokas ja ollut lyhyimmän aikaa vihreiden jäsen, vuodesta 2017.


”Toivon, että äänestyksessä tarkastellaan osaamista ja kapasiteettia, eikä esimerkiksi sitä, kuinka kauan on ollut mukana”, Niemi sanoo.


Mikä vihreissä muuttuu, jos sinut valitaan puoluesihteeriksi?

Tuon toimintaan intoa, energiaa ja iloa. Pyrin tekemään entistä enemmän yhteistyötä yhdistysten ja kentän kanssa. Haluan kuunnella ja osallistuttaa aktiiveja. Haluan muutenkin uudistaa toimintaa.

Yksi keino on tarkentaa sitä, mihin puolueen rahoja käytetään. Nähdäkseni hyvän vaalituloksen myötä tulee tarkastella, voiko palkatun henkilöstön määrää kasvattaa esimerkiksi piireissä. Hyvään vaalitulokseen ei kuitenkaan saa tuudittautua, vaan koko ajan pitää kehittyä.


Mikä on tärkein asia, joka jäi puuttumaan tästä hallitusohjelmasta ja jota vihreiden pitää ajaa seuraavassa hallituksessa?Hallitusohjelma oli tietysti kompromissi, mutta siihen saatiin hyvin mukaan vihreitä arvoja.

Hallitusohjelmassa ei painoteta riittävästi terveyden edistämistä. Olisin toivonut enemmän painoarvoa liikunnan ja aktiivisen elämäntavan merkitykselle.

Myös eläinsuojeluasiat, kuten turkistarhauksen kieltäminen, olisi pitänyt kirjata hallitusohjelmaan.


Mikä on suurin vahvuutesi verrattuna muihin kisaan ilmoittautuneisiin?

En halua verrata itseäni muihin, en edes tunne muita ehdokkaita erityisen hyvin. Omia vahvuuksiani on se, että en pelkää ottaa vastuuta. Olen tavoitteellinen ja kunnianhimoinen.

Pystyn samanaikaisesti organisoimaan useita toimenpiteitä samanaikaisesti ja johtamaan puoluetoimistoa. Olen kokenut esiintyjä enkä pelkää olla esillä, jos sellaista puoluesihteeriltä vaaditaan.


Miten saada uusia ihmisiä mukaan tekemään maailmasta vihreämpi?

Ihmisten pitää saada tehdä sitä, mikä heitä kiinnostaa. Mukaan on hyvä saada myös sellaisia, jotka jakavat vihreät arvot mutta jotka eivät varsinaisesti halua tehdä politiikkaa. Jotkut voivat innostua järjestämään esimerkiksi kasvissyöntiä tai pyöräilyä edistäviä tapahtumia.


Miten turvaat puolueen työntekijöiden ja aktiivien työssäjaksamisen?

Työntekijöitä ei saa ylityöllistää mutta ei myöskään alityöllistää. Yhden tai muutaman hengen toimistoissa työskentelevien pitää saada kokea olevansa osa yhteisöä.

Sallisin sen, että työntekijät saavat käyttää työaikaa liikuntaan, vähintään tunnin tai kaksikin viikossa. Työntekijöillä pitää olla joustavat työajat ja mahdollisuus etätöihin.

Joonas Niemi

  • Ikä: 32 vuotta
  • Asuinpaikka: Turun keskustan I kaupunginosa
  • Koulutus: Tietotekniikan insinööri, liikunnan ammattitutkinto
  • Ammatti: Projektipäällikkö
  • Tv-sarja-suositus: Breaking Bad. ”Loistava kokonaisuus, etenkin jos jaksaa katsoa kaikki jaksot.”
  • Poliittinen esikuva: Barack Obama. ”Hän lähti ensimmäiselle kaudelle altavastaajana, mutta hänestä kuoriutui erittäin hyvä supervallan johtaja.”

joonas niemi  puoluesihteeri  puoluekokous 2019 
Viite