Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Iiro Törmä

Kirsi Syväri
Enemmän kuin työpaikka. Puoluesihteerinä Kirsi Syväri satsaisi muun muassa työntekijöiden, valtuutettujen ja aktiivien koulutukseen. ”Ihmisillä pitää olla tunne, että he kehittyvät ja keräävät vihreissä muutakin pääomaa kuin merkinnän CV:hen.” Iiro Törmä

Enemmän kuin työpaikka. Puoluesihteerinä Kirsi Syväri satsaisi muun muassa työntekijöiden, valtuutettujen ja aktiivien koulutukseen. ”Ihmisillä pitää olla tunne, että he kehittyvät ja keräävät vihreissä muutakin pääomaa kuin merkinnän CV:hen.”

Puoluesihteeriksi pyrkivä Kirsi Syväri parantaisi tiedonkulkua jäsenten ja eduskuntaryhmän välillä

7.6.2019 14.34

Anne Ignatius

Puoluesihteeriksi pyrkivä Kirsi Syväri on työskennellyt vihreiden kampanjapäällikkönä vuodesta 2011 ja ollut puolueen toiminnassa mukana vielä pitempään.

Jotkut kaiketi ihmettelevät, miksei hän jo vaihda kuvioita.

”Minulla on kova nälkä. Koen, että minulla on annettavaa ja myös mahdollisuus kasvattaa toimintaa uudelle tasolle.”


Jos sinut valitaan, mistä vihreiden jäsen huomaa, että puolueella on uusi puoluesihteeri?

Tuon puolueeseen enemmän keskustelua ja parempaa tiedonkulkua. Jäsenistö saa tietää entistä tehokkaammin, mitä esimerkiksi eduskuntaryhmässä tapahtuu. Tieto kulkee paremmin myös eri valtuustoryhmien ja valtuutettujen ja eduskuntaryhmän välillä.

Toimistolle palkataan kokoaikainen kunta-asioiden sihteeri, jonka tehtävänä on toimia viestinviejänä. Piirien toiminnanjohtajien työsuhteet nostetaan kokoaikaisiksi.


Mikä on tiukin paikka, johon olet joutunut esihenkilönä?

23-vuotiaana jouduin irtisanomaan yhden viikon aikana 40 työntekijää, joista monet olivat läheisiä työkavereitani. Työskentelin tuolloin tietotekniikkakauppa PC-Superstoressa myymäläpäällikkönä, ja koko myymäläketju ajettiin alas.

Viikon jälkeen otin lopputilin ja päätin pyrkiä Hankenille opiskelemaan johtamista. Kokemus vaikutti niin pitkään, että tein kandidaatintyöni henkilöstöhallinnon eettisistä ongelmista laskusuhdanteen aikana.


Mikä on suurin vahvuutesi verrattuna muihin kisaan ilmoittautuneisiin?

Minulla on työn aloittamiseen parhaat edellytykset, koska tunnen puolueorganisaation, sen toimijat ja historian. Tulevalla puoluesihteerillä on mahdollisuus kehittää toimintaa isosti. Tutustumiseen ei ole kauheasti aikaa, koska jo kahden vuoden päästä on kuntavaalit.

Puolueelle on tulossa uusia resursseja ja organisaatiouudistus. Puoluesihteerin pitää ensi töikseen avata vihreiden työehtosopimus ja katsoa, millaisia parannuksia tehdään. Tunnen työehtosopimuksen jo valmiiksi, koska olen kirjoittanut sen yhdessä nykyisen puoluesihteerin Lasse Miettisen kanssa.


Millaisena näet Vihreän Langan roolin ja tulevaisuuden?Vihreä Lanka on tutkitusti jäsenille tärkeä etu. Puoluelehdeltä toivoisin kuitenkin vahvempaa otetta puolueen asioihin. Lehti voisi nostaa enemmän esiin jäsenten asioita, esimerkiksi kertoa valtuutettujen työstä ja kokemuksista.


Miten saada uusia ihmisiä mukaan tekemään maailmasta vihreämpi?

En osaa itse taikoa siihen ratkaisua, vaan selvittäisin jäseniltä, mitä he haluavat tehdä, millaista koulutusta he tarvitsevat ja millaisia uudistuksia he kaipaavat. Liian moni päätyy vaaliteltalle keittämään kahvia. Siihen väsyy. Tarjolla pitäisi olla monipuolisempaa tekemistä.

Kirsi Syväri

  • Ikä: 38
  • Asuinpaikka: Helsingin Pitäjänmäki
  • Koulutus: Kauppatieteiden yo (företagsledning och organisation, ekonomisk politologi)
  • Ammatti: Kampanjapäällikkö
  • Tv-sarja-suositus: Handmaid´s Tale. ”Varoittava esimerkki, eikä siitä olla kaukana.”
  • Poliittinen esikuva: Maria Ohisalo. ”Ihailen nyt eduskuntaan nousseita nuoria naisia. Heidän osaamisensa on huikeaa.”

puoluesihteeri  Vihreät  puoluekokous 2019 
Viite