Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Miikka Kiminki

Veli Liikasella oli puoluesihteerikandidaateista selvin profiili poliitikkona. Se miellytti vihreitä valitsijoita.Miikka Kiminki

Veli Liikasella oli puoluesihteerikandidaateista selvin profiili poliitikkona. Se miellytti vihreitä valitsijoita.

Vihreiden uusi puoluesihteeri on Veli Liikanen

15.6.2019 14.18

Jenni Leukumaavaara

MVihreiden uusi puoluesihteeri on mikkeliläinen nuorisotutkija Veli Liikanen. Hän on tällä hetkellä vihreiden varapuheenjohtaja.

”Minulla on isot nahkakengät ja värikkäät sukat täytettävänä”, Liikanen sanoi voittopuheessaan ja viittasi tyyliniekkanakin tunnettuun edeltäjäänsä Lasse Miettiseen. Miettisen rotaatiokaudet tehtävässä tulivat kuuden vuoden jälkeen täyteen.

”Meitä tullaan haastamaan keskisuurena puolueena yhä enemmän, mutta yhdessä siitäkin selvitään”, Liikanen sanoi valintansa jälkeen.


Liikanen aikoo puoluesihteerinä
tehdä vihreistä pääministeripuolueen ja vahvistaa vihreiden toimijoiden ja luottamushenkilöiden asemaa.

Liikanen korostaa sitä, että politiikassa täytyy pitää huolta omasta ja toisten jaksamisesta.

”Vapaaehtoisten johtamista parannetaan. Vapaaehtoisia ja luottamushenkilöitä perehdytetään ja koulutetaan nykyistä enemmän. Heille luodaan vertaisverkostoja, joista saa voimaa”, Liikanen sanoi Vihreän Langan ehdokashaastattelussa.

Liikasella on pitkä kokemus puoluejohdosta ja asiantuntijatiimien johtamisesta. Hän toimi myös vihreiden hallitusneuvottelijana hallitusneuvotteluissa.

Tiedonkulku on hallituspuolueessa tärkein asia.

”Kaikille toimijoilla puolueessa pitää olla yhteinen käsitys mitä hallituksessa tehdään ja miksi”, Liikanen sanoo Vihreälle Langalle hallitustaipaleen haasteista.


Äänestys ratkesi neljännellä
kierroksella. Liikanen voitti Elena Gorschkown neljännellä kierroksella. Kolmanneksi eniten ääni sai vihreiden nykyinen kampanjapäällikkö Kirsi Syväri

Puoluesihteeri valittiin kaksivuotiskaudelle.


Veli Liikanen   

  • Ikä: 40 vuotta
  • Asuinpaikka: Mikkelin Kaukola
  • Koulutus: Filosofian maisteri (ekologia ja ympäristönhoito, sivuaineena sosiologia ja matematiikka)
  • Ammatti: Nuorisotutkija
  • Tv-sarja-suositus: The Wire. ”Sarja käsittelee instituutioita ja rasismia tavalla, jonka ymmärtämisestä on kaikille hyötyä.”
  • Poliittinen esikuva: ”Nuorena Oras Tynkkynen ja muut ilmastoaktivistit. Nyt Greta Thunberg ja nuoret poliitikot, jotka osaavat puhua innostavasti ja tukea toisia.”

Vihreät  puoluesihteeri  veli liikanen 
Viite