Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Tuulivoimaa.
Lisää tuulivoimaa. Luonnonsuojeluliiton Leo Stranius sanoo, että tuulivoimaa voitaisiin lisätä paljon enemmän kuin strategiassa on esitetty. SXC

Lisää tuulivoimaa. Luonnonsuojeluliiton Leo Stranius sanoo, että tuulivoimaa voitaisiin lisätä paljon enemmän kuin strategiassa on esitetty.

Energiastrategia sähköisti keskustelua lisäydinvoimasta

9.10.2008 15.35

Lasse Leipola

Ympäristöjärjestöt ihmettelevät, miksi Suomeen puuhataan uutta ydinvoimalaa. Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen sanoo, että eilen hallituksen iltakoulussa käsitelty ilmasto- ja energiastrategia arvioi sähkönkulutuksen kasvun yläkanttiin.

”Ihmettelen miten tällaisiin lukuihin päästään. Metsäteollisuuden ahdinko laskee sähkönkulutusta joka tapauksessa”, Yrjö-Koskinen sanoo.

Sähkönkulutus oli viime vuonna noin 90 terawattituntia. Järjestön ilmastovastaava Leo Stranius sanoo, että sähkökulutus alittaa 98 terawattitunnin tavoitteen ilman erityisiä toimia.

”Väite siitä, että sähkönkulutusta voitaisiin aggressiivisilla toimilla laskea 103 terawattitunnista 98 terawattituntiin on aivan mielipuolinen ja mielisairas”, hän sanoo.

Myös Greenpeace moittii strategiaa. Järjestön tiedotteessa syytettiin elinkeinoministeri Mauri Pekkarista ydinvoimalan pakkosyöttämisestä eduskunnalle.

”Pekkarisen johdolla valmistellusta ilmasto- ja energiastrategiasta on karsittu energian käytön tehostaminen ja uusiutuvan energian lisääminen niin vähiin, että jälleen uusi ydinvoimala saadaan näyttämään välttämättömältä”, todetaan järjestön tiedotteessa.

Aivan eri linjoilla on eduskunnan entinen puhemies Paavo Lipponen. Hän sanoi tänään torstaina Energiamarkkinapäivillä, että Suomeen tarvitaan kolme uutta ydinvoimalaa. Asiasta kertoi Tekniikka & Talous.

ilmastonmuutos  sähkönkulutus  ydinvoima 
Viite