Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Sähkötolppa.
Kulutus alas. Hallitus aikoo kääntää energiankulutuksen laskuun. SXC

Kulutus alas. Hallitus aikoo kääntää energiankulutuksen laskuun.

Hallitus tarttuu ensi kertaa energiankulutuksen kasvuun

9.10.2008 9.46

Lasse Leipola

Vihreiden kansanedustaja ja hallituksen ilmastopoliittinen neuvonantaja Oras Tynkkynen on tyytyväinen hallituksen ilmasto- ja energiastrategian tavoitteisiin.

”Se, mikä on tärkeää ja minkä ministeri Mauri Pekkarinenkin (kesk) nosti esille, on että sekä sähkön- että energiankulutukselle asetetaan tavoitteet”, Tynkkynen sanoo.

Hallituksen iltakoulu käsitteli ilmasto- ja energiastrategiaa eilen. Suunnitelmaa viimeistellään vielä ensi viikolla ministerityöryhmässä ja marraskuussa se esitellään eduskunnalle.

Hallituksen tavoitteena on rajoittaa sähkönkulutus 98 terawattituntiin vuoteen 2020 mennessä. Tähänastisella kasvu-uralla kulutus kasvaisi 90 terawattitunnista 103 terawattituntiin.

Energiankulutus pyritään kääntämään laskuun ensimmäistä kertaa. Viime vuonna Suomessa käytettiin energiaa yhteensä 312 terawattituntia ja tavoitteena on pudottaa kulutus 310 terawattituntiin vuoteen 2020 mennessä.

Tynkkysen mukaan tavotteet ovat täysin saavutettavissa.

”Sähkönkulutuksen osalta olisi aivan mahdollista päästä kunnianhimoisempiinkin tavoitteisiin, sillä kulutus on laskenut viime aikoina muun muassa paperiteollisuuden alasajojen vuoksi”, Tynkkynen toteaa.

Sähkön- ja energiankulutuksen rajoittamisen lisäksi hallitus pyrkii energiaomavaraisuuteen vuoteen 2020 mennessä. Sähkötuotanto aiotaan lisätä siten, että se kattaa nykyisen tuonnin lisäksi myös kysynnän kasvun.

sähkönkulutus  tuulivoima 
Viite