Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Maata ilmasta.
Politiikan kohde. Suomen luonnonsuojeluliito pelkää, että Suomi vesittää EU:n ilmastopaketin. SXC

Politiikan kohde. Suomen luonnonsuojeluliito pelkää, että Suomi vesittää EU:n ilmastopaketin.

SLL pelkää Suomen vesittävän EU:n ilmastopaketin

7.10.2008 16.19

Vihreä Lanka

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL vaatii Suomea lopettamaan EU:n ilmastotavoitteiden vesittämisen.

Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta on tänään äänestänyt ilmastopaketista. Vaikka tulokset olivat ympäristö kannalta lupaavia, järjestö varoittaa, että kansalliset edut nousevat esiin ministerineuvostossa.

SLL:n ilmastovastaava Leo Straniuksen mukaan Suomi on pyrkinyt jatkuvasti saamaan itselleen muita maita helpommat päästötavoitteet.

”Esimerkiksi päästökauppadirektiivissä Suomi on jarruttanut neuvotteluja vaatimalla päästöoikeuksien ilmaisjakoa sekä vastustamalla huutokauppatulojen korvamerkintää ja kunnollisia kriteerejä joustomekanismien käytölle”, Stranius sanoo.

Parlamentin ympäristövaliokunta äänesti tänään päästöoikeuksien ilmaisjakoa vastaan.

SLL toivoo, että EU:ssa pyrittäisiin vähentämään päästöjä 20 prosentin sijasta 30 prosentilla vuoteen 2020 mennessä. Järjestö pitää valitettavana, että Suomi on vaatinut asiassa raskaampaa käsittelyä, joka viivyttää EU:n ilmasto- ja energiapaketin valmistumista.

”Hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin IPCC:n mukaan teollisuusmaiden on vähennettävä päästöjään 25-40 prosenttia vuoteen 2020 ja 80-95 prosenttia vuoteen 2050 mennessä, mikali haluamme valttaa tapahtumaketjun, joka uhkaa koko ihmiskunnan tulevaisuutta”, sanoo toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen.

Järjestön mukaan ilmastolaki on paras tapa saavuttaa tavoitteet.

ilmastoneuvottelut 
Viite