Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kaikkien kuntien äänestäjät, kyllästyttääkö?

Iiro Törmä

Kunta rules.
Kunta päättää. Blogissa seurataan kuntavaaleihin liittyviä ilmiöitä, ihmisiä ja tapahtumia vaalipäivään 26.10. asti. Iiro Törmä

Kunta päättää. Blogissa seurataan kuntavaaleihin liittyviä ilmiöitä, ihmisiä ja tapahtumia vaalipäivään 26.10. asti.

15.9.2008 15.18

Jukka Vahti

Kokoomus julkisti maanantaina kuntavaalikampanjansa ilmeen ja teemat. Vaalijulisteessa Jyrki Kataisen kasvot virnistelevät ristissä olevien kuokan ja pensselin yläpuolella.

Julisteen teksti on "kaikkien kuntien tekevät ihmiset liittykää yhteen".

Kokoomus siis jatkaa toivotalkoiksi ristityssä kuntavaalikampanjassaan jo presidentinvaaleissa käyttöön otetulla työväen teemalla.

Työväki- ja talkoohöpinä ja kommunistisen puolueen manifestiin viittaaminen eivät tosin enää tunnu erityisen tuoreilta saati yllättäviltä ideoilta.

Kokoomuksen valitsema tyyli onkin pidemmän päälle riskialtis: kun se ei enää hätkähdytä, se saattaa lähinnä kyllästyttää ja ärsyttää.

Huhtikuussa tehdyssä puolueiden sisäiseen käyttöön tarkoitetussa mielikuvakyselyssä vastaajat pitivät kokoomusta selvästi ylimielisimpänä puolueena, vaikka sen kokonaisarvosana olikin puolueista paras.

Omissa mielikuvissani kokoomuksen talkoilu ei tuo puoluetta yhtään lähemmäs työväkeä tai mitään muutakaan väkeä. Puolueen ylimielisyysmittaria se sen sijaan kyllä painaa yhä enemmän asteikon punaiselle puolelle.

Vaalitulos kertoo, vieläkö talkootoiminta kannattaa.

Lisää kuntavaaliblogitekstejä löydät täältä. Käy katsomassa myös Vihreän Langan kuntavaalisivut.
Viite