Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Korkeasti koulutettu, nuori ja perussuomalainen

Mikael Ahlfors

Simo Grönroos portaissa.
ylöspäin! Perussuomalaisella Simo Grönroosilla ei ole monta aateveljeä opinahjossaan Helsingin yliopistossa. Mikael Ahlfors

ylöspäin! Perussuomalaisella Simo Grönroosilla ei ole monta aateveljeä opinahjossaan Helsingin yliopistossa.

26.9.2008 9.18

Jukka Vahti

Perusuomalaisilla on lokakuun kuntavaaleissa ehdokaslista 72 kunnassa, joissa puolueella ei aiemmin ole ollut ehdokkaita. Uusi kunta on esimerkiksi Kirkkonummi, missä puolueella on kymmenen ehdokasta.

Yksi heistä on Helsingin yliopistossa historiaa opiskeleva Simo Grönroos. Hän on ollut muutaman vuoden mukana perusuomalaisten toiminnassa. Nyt hän on ensimmäistä kertaa ehdolla vaaleissa.

Puolueen valinta oli hänen mukaansa helppoa, muita vaihtoehtoja ei kuulemma tarvinnut vakavasti edes harkita. Hänen mielestään perussuomalaisten nousu johtuu siitä, että se nostaa esille asioita, joista muut puolueet ovat mieluummin hiljaa.

”Esimerkiksi EU:n liittovaltiokehitys ja maahanmuutto- ja monikulttuurisuusasiat ovat sellaisia. Lisäksi se, että tullaan lähelle ihmisiä ja puhutaan niin että tavallinenkin ihminen ymmärtää.”

Grönroos myöntää, että puoluetoverit ovat yliopistolla vähissä.

”Yliopistolla ei ole niin paljon perussuomalaisten kannattajia, puolueen kansanomainen imago ei ehkä niin hyvin iske siellä”, Grönroos arvioi.

Jos Grönroos pääsee Kirkkonummen kunnanvaltuustoon, hän pyrkii muun muassa torjumaan nuorten syrjäytymistä. Se onnistuu hänen mukaansa parhaiten edistämällä nuorten tervehenkisiä harrastuksia, kuten liikuntaa ja partiota.

vaalit 
Viite