Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sade sade ropisee pili pili pom

Iiro Törmä

Mustan baskerin logo.
Musta baskeri kommentoi blogissa kaikkea ajankohtaista iskelmästä oopperaan ja katutaiteesta museonäyttelyihin. Iiro Törmä

Musta baskeri kommentoi blogissa kaikkea ajankohtaista iskelmästä oopperaan ja katutaiteesta museonäyttelyihin.

23.7.2008 9.23

Musta baskeri

Kauhea kaatosade kasteli kaikki Pyhäjärvellä, kun Täydenkuun tanssit -festivaali alkoi. Savonlinnassa sopraano Marjukka Tepponen joutui Timo Mustakallio -kilpailun finaalissa keskeyttämään laulunsa, kun sateen ropina Olavinlinnan katokseen oli yltynyt niin kovaksi, ettei tuomaristo enää kuullut esitystä.

Rääkkylän Kihaus joutui vedenpaisumuksen kouriin. Ukkoskuuro sai Rääkkylän koulukeskuksen alueelle rakennetun Kihauksen lainehtimaan, eivätkä viemärit pystyneet vetämään kaikkea vettä. Molempien esiintymisareenojen esitykset keskeytettiin. Viime vuonna Kihaus meni taloudellisesti selälleen sateen takia.

Onneksi on myös kesäkulttuuria, jota sateet eivät haittaa. Kesänäyttelyiden kävijämäärät ovat suurimmat vuosiin, kun ihmiset miettivät, mitä voisivat tehdä sisätiloissa.

Samaan yltävät varmasti suurten kaupunkien museot. Jos vietät kesääsi pääkaupunkiseudulla ja koko ajan sataa, niin voiko olla parempaa retkikohdetta kuin EMMA. Bussilla pääset miltei ovelle ja saat monta museota samassa paketissa.

Pitäisikö kulttuuritapahtumien saada samanlaiset sääkorvaukset kuin maanviljelijöiden? Jos sataa liikaa, ulkoilmatapahtumat kärsivät ja tarvitsevat satokorvauksia. Muuten ei välttämättä jakseta yrittää enää seuraavina kesinä.

Tai jos aurinko porottaa, niin sato kuivuu eivätkä kesänäyttelyt vedä väkeä. Silloin olisi niiden vuoro saada korvauksia.

Kukaan ei voine kiistää, että nykyään kulttuuritapahtumat pitävät maaseudun paljon elinvoimaisempana kuin maanviljelys. Pieni siirto maataloustuista kulttuurin puolelle olisi askel kohti nykyaikaa.

Musta baskeri on kulttuurivaikuttaja, joka käyttää asemansa takia nimimerkkiä.
Viite