Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Anonymous julisti sodan Talvivaaralle

14.11.2011 9.32

Sammeli Heikkinen

Hakkeriliike Anonymouksen nimissä on julistettu sota kaivosyhtiö Talvivaaralle.

Nimettömään tekstinjakamiseen tarkoitetussa Pastebin-palvelussa julkaistussa englanninkielisessä tiedotteessa kerrotaan, että Anonymous Finland on päättänyt osallistua maailmanlaajuiseen Green Rights -operaatioon. Osana operaatiota Suomen anonyymit siis julistavat sodan – Operaatio Screw Talvivaaran – Talvivaara-yhtiölle.

Anonymouksen mukaan Talvivaara on saastuttanut lähivesistöjä ja huijannut lähiseudun ihmisiä lupauksilla suljetusta kemikaalikierrosta kaivoksella. Tiedotteessa mainitaan vesistöpäästöjen lisäksi kaivoksen pöly- ja hajupäästöt.

Tiedotteessa anonyymit uhkaavat hyökätä yhtiön kimppuun "kaikilla käytettävissämme olevilla voimilla". Lisäksi Anonymous lupaa etsiä tietoa kaivosyhtiön mahdollisista väärinkäytöksistä ja pyytää siinä myös kansalaisten apua.

Aikaisemmin Anonymousin hampaisiin ovat joutuneet muun muassa Sonyn PSN-peliverkko, Nasan sähköpostipalvelimet, San Franciscon liikennelaitos Bart sekä meksikolainen huumekartelli Los Zetas. Suomessa liikettä on epäilty viimeviikkoina paljastuneista tietomurroista, joissa on paljastettu erilaisten palveluiden käyttäjätietoja.

kaivosteollisuus  talvivaara  anonymous 
Viite