Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Könsikkäät kaapista ulos

15.2.2008

Jarkko Tontti

Käyttäjän Jarkko Tontti kuva
Kirjoittaja on kirjailija ja Setan hallituksen kiintiöheterojäsen.
Jarkko Tontti

Joukko maakuntaäijiä nimettiin äskettäin eduskunnan seksuaalihäiriköiksi. Törkimysten väitettyjä puuhia on paheksuttu siellä ja täällä.

Kun ajattelen näitä köntyksiä, tulen surulliseksi. Ovatko he onnettomia omegauroksia, jotka eivät kenenkään iholle pääse, paitsi ehkä isolla rahalla?


Vielä surullisemmaksi tulen, kun ajattelen eduskunnan romanttisia kuvioita tilastojen valossa. 4–6 prosenttia ihmisistä tuntee eroottista vetovoimaa samaa sukupuolta kohtaan. Vielä suurempi porukka on yleishäilyväisiä, eli kumpikin käy.

Kahdestasadasta senaattorista vähintään 8–12 on homoja, lesboja tai biseksuaaleja. Kaapin oven avanneita on tällä hetkellä kaksi.

Eduskunnan käytäviä mittailee joukko ihmisiä, joiden elämä on pohjatonta ahdistusta. He eivät uskalla julkisesti näyttää tunteitaan niitä kohtaan, joihin oikeasti ovat tykästyneet.

En voi välttyä ajatukselta, että alfauroksena esiintyminen junttimaisimmilla mahdollisilla tavoilla on joidenkin mielestä paras suoja homo- tai bi-epäilyjä vastaan.


Mitä tragedialle pitäisi tehdä?

Kokoomus on rimpuillut eroon kypäräpappi-imagosta mainostoimistojen avulla. Ehdottaisin kampanjalle jatkoa.

Kokoomus voisi kustantaa Eduskunnan homot ja lesbot -kampanjan, jolla se ravistaisi viimeisetkin lahtarimielikuvat taakseen.

Puhemies Niinistö esittelisi dokkarissa tuoretta parlamenttipariskuntaa, Turoa ja Kustia. Toinen on demari, levyseppähitsaaja ja päättäväinen pääluottamusmies, toinen ylisukupolvinen viljelijä Alahärmästä, syntymäkepulainen ruutupaitajässikkä.

Siinä he istuvat, eduskunnan kahvilassa kylki kyljessä. Mistä kaikki alkoi?

Armeijasta tietysti, voiko homoeroottisempaa paikkaa ollakaan. Nokkelat pojat järkkäsivät yhteisen päivystysvuoron viikonlopuksi. Koko muu patteri oli lomalla tai unten mailla.

Vain he kaksi ja tykkihallin hiljaisuus, haupitsien piiput koskettivat toisiaan, ja niiden alla Turo ja Kusti tunnustivat toisilleen tosimiehen tunteet.


Mutta ailahtelevaista on nuori lempi. Vasta vuosien jälkeen, kun molemmat olivat päätyneet kansanedustajiksi, he löysivät toisensa uudelleen.

Nyt pariskunta viettää viikonloput vuorotellen taantuvan teollisuuspaikkakunnan lähiössä ja Alahärmän pitkien peltojen äärellä. Parhaat yhteiset hetket ovat kalastusmatkoja Lappiin, Lemmenjoelle.

Kamera tarkentuu vierekkäin vapiseviin virvelin vapoihin, sitten aamulla voipuneina mutta hymyilevinä teltasta kömpiviin köriläisiin.


Jos hallituksen lakiehdotus menee läpi, Kustista tulee Turon edellisestä avioliitosta syntyneen lapsen isä. Kustin silmä kostuu, ja hän kätkee liikutuksen kahvikupin taakse.

Elokuva päättyisi häihin Alahärmän kirkolla. Kusti ja Turo saavat toisensa koko eduskunnan riemuitessa. Liiton siunannut pappiskansanedustaja muistuttaa, että ei vain Magdalan Maria ollut Jeesukselle erityisen läheinen, vaan myös nuori Johannes, rakkain opetuslapsista.

Nasaretin miehen rakkaudella ei rajoja ollut, eikä pidä meilläkään niitä oleman.

Viite