Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Cronberg: irtisanomiset suunniteltava paremmin

15.2.2008 0.00

Anna Ruohonen

Kemijärven ja Bochumin tehdaskuolemat osoittavat, että vaatimukset yritysten yhteiskuntavastuulle kasvavat. Näin sanoo työministeri Tarja Cronberg (vihr.). Hän kehottaa yrityksiä suunnittelemaan työpaikkojen vähennykset paremmin.

”Yritykset tarvitsevat valmiussuunnitelman siitä, miten menetellä”, hän sanoo.

”Stora Enso kantaa yhteiskuntavastuuta, yhtiö on aktiivinen uusien työpaikkojen kehittämisessä Kemijärvelle. Teliasonera puolestaan käyttää työpaikkojen vähennyksessä osaajakeskusta”, Cronberg kommentoi viime aikojen isoja irtisanomisia.

Suomessa tuhat työpaikkaa vähentävä Teliasonera siirtää työnsä menettävät niin kutsuttuun osaajakeskukseen. Työntekijä voi kouluttautua ja hakea uutta työtä yhtiön sisältä.

”Yhteiskuntavastuu on yritysten vastine sääntelyn purkamiseen. Nyt täytyy keskustella pelisäännöistä ja miettiä, onko valtion rooli olla vain jälkihoitaja”, hän sanoo.

Hallitus vastasi keskiviikkona välikysymykseen valtion omistajapolitiikasta. Cronberg vastaa työ- ja elinkeinoministeriössä yritysten yhteiskuntavastuusta. Valtionyhtiöiden omistajapolitiikka on puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok.) vastuulla.




Viite