Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tee politiikkaa netissä!

17.8.2007 0.00

Jussi Karmala

Britannian konservatiivipuolueen sivut

www.conservatives.com

Konservatiivien sivuilla kuka tahansa voi keskustella ja äänestää puolueen linjanvedoista. Puheenjohtaja David Cameron on läsnä videolla, webbikamerassa ja valokuvissa.

 

Vasemmistoliberaalien poliittinen tietosanakirja

www.dkosopedia.com

Irakin sodan vastustajat perustivat 2002 Dailykos-blogin, jonne kirjoittaa muun muassa Yhdysvaltain entinen presidentti Jimmy Carter. Sama ryhmä ylläpitää poliittista, vapaasti muokattavaa tietokirjaa osoitteessa dkosopedia.com.

 

Barack Obaman esivaalikampanja 2007

www.barackobama.com

Yhdysvaltain demokraattien presidenttiehdokkuudesta kilpaileva Barack Obama käyttää nettiä kekseliäillä tavoilla hyväkseen varojenkeruussa. Hän saa paljon lahjoituksia tavallisilta ihmisiltä, joille annetaan rooli kampanjassa. Sivuilla voi luoda oman profiilin ja verkostoitua muiden kannattajien kanssa.

 

Howard Deanin esivaalikampanja 2004

www.blogforamerica.com

Howard Deanin esivaalikampanjaa Yhdysvaltain edellisissä presidentinvaaleissa pidetään uudentyyppisen nettikampanjoinnin alkuna. Deanin kannattajat verkostoituivat netissä ja keräsivät rahaa tehokkaasti. Deanin vaalisivuista tuli myöhemmin yleisdemokraattisia ajatuksia käsittelevä blogi.

 

Kanadan vihreiden Living platform -sivusto

www.openpolitics.ca

Kanadan vihreä puolue piti 2004–2005 yllä Living Platform -sivustoa, jossa puolueen jäsenet, asiantuntijat ja tavalliset kansalaiset pystyivät osallistumaan vihreiden ohjelmien ja päätösten tekoon. Avoimuus ja julkinen arvostelu pelästytti puolueen puheenjohtajan Jim Harrisin ja puolueen tärkeän rahoittajan Wayne Crookesin, jotka sulkivat lopulta sivuston. Living Platform toimii nyt puolueettomana osoitteessa openpolitics.ca.

 

Suomen valtionhallinnon keskustelufoorumi

www.otakantaa.fi

Sivuilla voi keskustella käynnissä olevista lainsäädäntöhankkeista ja muista yhteiskunnallisista uudistuksista. Keskustelujen tuloksia ja ideoita voidaan käyttää apuna päätösten teossa. Hyvä idea, mutta toteutus on paperinmakuinen.


Lisää aiheesta:



Viite