Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikko Kauppinen

Maria Ohisalo
yhteistyöllä perustuloa. Köyhyyden torjunta pitää nostaa näkyvään rooliin ympäristönsuojelun rinnalle, sanoo vihreiden uusi varapuheenjohtaja Maria Ohisalo. Mikko Kauppinen

yhteistyöllä perustuloa. Köyhyyden torjunta pitää nostaa näkyvään rooliin ympäristönsuojelun rinnalle, sanoo vihreiden uusi varapuheenjohtaja Maria Ohisalo.

Ohisalo haluaa lisää lihaksia vihreiden viestintään

7.6.2015 12.41

Annakaisa Suni

Ylivoimaisella äänimäärällä vihreiden varapuheenjohtajaksi valittu helsinkiläinen Maria Ohisalo haluaa lisää työntekijöitä vihreiden viestintään. Hän myös toivoo, että esimerkiksi eduskuntaryhmän käyttöön tehtävät analyysit leviäisivät laajemmin puolueen edustajille.

"On tärkeää, että meillä on vahvoja poliittisia työkaluja käytössämme ympäri Suomea."

Ohisalo haluaa myös kehittää Vihreän Langan poliittista verkkouutisointia näkyvämmäksi ja nopeasti reagoivaksi, mediaksi, jonka jutut leviävät laajalle myös vihreän kentän ulkopuolelle.

"Me olemme kaikki yhdessä viestintä, mutta Langalla on mahdollisuus nostaa esille poliittisia viestejämme entistä vahvemmin."

Ohisalon rinnalla varapuheenjohtajana jatkaa Touko Aalto Jyväskylästä ja aloittaa Hanna Halmeenpää Kalajoelta. Molemmat ovat tuoreita kansanedustajia. Ohisalon paikka jäi Helsingissä reilun sadan äänen päähän. Kolmikko on saanut viime vuosina hyvin medianäkyvyyttä, ja Ohisalo uskoo, että uudet varapuheenjohtajat voivat saada puolueessa entistä isomman roolin.

"Ja jos taloudelliset resurssit kasvavat siinä suhteessa, kun on tullut lisää kansanedustajia, niin varapuheenjohtajilla on mahdollisuus kiertää maata" Ohisalo sanoo ja muistuttaa, että varapuheenjohtajille ei makseta korvausta.

Hän ei halua jäädä vain helsinkiläisten edustajaksi. Suunnitelmissa on jo matkat tapaamaan Lapin ja Hämeen vihreitä.

Puheenjohtajanelikon ainoana eduskunnan ulkopuolisena Ohisalo sanoo olevansa välittäjä puoluejohdon ja kentän välissä. Politiikan sisällöissä hänen tärkein tavoitteensa on nostaa köyhyyden torjunta näkyvään rooliin ympäristönsuojelun rinnalle.

"Köyhyyden torjunta on juuri sellainen viesti, joka iskee laidasta laitaan ympäri Suomea."

Ohisalo toivoo, että hallitus- ja oppositiopuolueet perustaisivat yhteisen työryhmän perustulon edistämiseksi.




Viite