Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät menossa punaiseen lankaan?

26.1.2007 5.50

Ron Kuipers

Olen huolissani, jos vihreät ja Vihreä Lankakin, menevät ylimenovaiheydinvoiman taakse. Miksi olen huolissani siitä, että porukkaa menee demareiden punaiseen lankaan?

1. Pian lasketaan bioenergia ja ydinvoima yhteen ”päästöttömäksi, hyväksi energiaksi”. Tästä antoi viitteitä uutisointi pari viikkoa sitten, kun Olli Rehnin ehdotus EU:ssa on saanut jo enemmistön tämän ajatuksen taakse. Silloin siis lukuiset Loviisat ja Olkiluodot jauhavat niin sanottua halpaa sähköä ja tappavat lopullisesti pienimuotoiset hakevoimalat, vaihtoehtoiset energiajärjestelyt sekä investoinnit, joilla kehitetään oikeasti puhtaampia energiantuotantomuotoja.

2. Investoinnit ydinenergiaan ovat niin valtavat, että laitokset on pakko pitää täysillä päällä. Tämä johtaa ydinsähkön dumppaukseen markkinoilla. Kun hinta laskee, sähkönkäyttäjät innostuvat entisestään. Ja kun kunnolla  rakennetaan, miilut jauhavat seuraavat 50 vuodet, pilaavat sähkömarkkinat ja saastuttavat ympäristöä, varsinkin muualla, kun Etelä-Suomi vapautui uraanikaivosuhasta.

Mistä löytää enää puolue, joka seisoo hyvän aatteen takana ja joka uskaltaa puolustaa kohtuullista ja hyvää elämää? Ydinvoimalobbaajat saavat tukea odottamattomasta suunnasta eli vihreiltä. Vihreissä ydinvoimakannatus on jo 20 prosenttia. Luku vain kasvaa kun pääkirjoitukset tulevat punavärisestä kynästä. Hyvänä esimerkkinä pääkirjoitus Vaihtoehdottomuuden aika Vihreässä Langassa 19.1.2007. Vihreään päähäni ei mahdu tämänkaltainen ylimenovaihe!
Viite