Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Nokkostahna

Saara Törmä

Vieläkö nokkosta? Ilmaista vitamiinipommia syödään nyt voileivällä. Saara Törmä

Vieläkö nokkosta? Ilmaista vitamiinipommia syödään nyt voileivällä.

9.6.2009 12.22

Saara Törmä

Vihreän Langan käsitteeksi muodostunut punajuuritahna muuttuu alkukesällä nokkostahnaksi.

  • 1 litra nokkosta (1 ¾ dl ryöpättynä)
  • 1 dl ruohosipulia
  • 2 leipäviipaletta paahdettuna
  • ½ dl manteleita
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 2 rkl (omena)viinietikkaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 tl sokeria
  • noin ¾ tl suolaa
  • ½ tl cayennenpippuria
  • mustapippuria
  1. Keitä nokkosia vähässä vedessä muutaman minuutin ajan. Valuta vesi pois.
  2. Mittaa kaikki aineet kulhoon tai monitoimikoneen sekoitusastiaan.
  3. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.
  4. Tahna säilyy jääkaapissa muutamia päiviä.




Viite