Nokkostahna
		
9.6.2009 12.22
Saara Törmä
Vihreän Langan käsitteeksi muodostunut punajuuritahna muuttuu alkukesällä nokkostahnaksi.
	- 1 litra nokkosta (1 ¾ dl ryöpättynä)
 
	- 1 dl ruohosipulia
 
	- 2 leipäviipaletta paahdettuna
 
	- ½ dl manteleita
 
	- ½ dl rypsiöljyä
 
	- 2 rkl (omena)viinietikkaa
 
	- 4 valkosipulinkynttä
 
	- 2 tl sokeria
 
	- noin ¾ tl suolaa
 
	- ½ tl cayennenpippuria
 
	- mustapippuria
 
	- Keitä nokkosia vähässä vedessä muutaman minuutin ajan. Valuta vesi pois.
 
	- Mittaa kaikki aineet kulhoon tai monitoimikoneen sekoitusastiaan.
 
	- Soseuta tasaiseksi tahnaksi.
 
	- Tahna säilyy jääkaapissa muutamia päiviä.