Punajuuripesto
		
21.9.2009 14.33
Saara Törmä
Appiukon kasvimaa pursuaa punajuuria.
Yksi pullea yksilö upposi mainioon pestoon.
- 1 suurehko (250g) punajuuri keitettynä
- 10 aurinkokuivattua tomaattia 
- 1 dl rypsiöljyä 
- 1 ruukku basilikaa 
- 50 g kovaa, kypsytettyä juustoa, esim.
parmesaania tai mustaleimaemmentaalia
- 1 dl manteleita
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl balsamiviinietikkaa 
- 1 tl suolaa 
- 
Kuori kypsä, jäähtynyt punajuuri ja paloittele se kapeaan kulhoon.
- 
Lisää loput peston aineet ja aja seos sauvasekoittajalla tahnaksi.
- 
Sekoita pestoa kuuman pastan joukkoon ja nauti heti.
- 
Pesto säilyy jääkaapissa nelisen päivää.