Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

tuilla ilmaan. Muun muassa Ryanair käyttää Lappeenrannan lentokenttää.

tuilla ilmaan. Muun muassa Ryanair käyttää Lappeenrannan lentokenttää.

Kunnat tukevat lentoliikennettä sadoillatuhansilla euroilla

21.1.2010 15.42

Hanna Eriksson

Kunnat tukevat taantumasta välittämättä lentoliikennettä avokätisesti. Muun muassa Varkaus maksaa lentoyhtiö Finncomm Airlinesille tänä vuonna 220 000 euroa tukea Varkauden-lennoista.

Enontekiön kunnanhallitus päätti maanantaina tarjota kuntalaisille ilmaisia Helsingin-lentoja, koska kunta on sitoutunut maksamaan Finncommille 50 000 euron tappiotakuumaksun, jos lennot eivät täyty.

Myös Varkaudessa harkitaan ilmaisten lentojen tarjoamista kuntalaisille ja siirtymistä nyt maksetusta sopimusmaksusta tappiotakuumaksuun.

”Varkaus on teollisuuskaupunki, ja teollisuuden mukaan lentoyhteys on tärkeä. Meillä ei ole oikein varaa lähteä tähän, mutta ei ole varaa olla lähtemättäkään. Lentoliikenteen tukeminen on kahdesta pahasta se pienempi paha”, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Janne Kuronen sanoo.

Lappeenranta tukee lentoliikennettä 350 000 eurolla tänä vuonna. Lappeenrannan kaupunkiyhtiöiden toimitusjohtajan Tom Hultínin mukaan rahat menevät markkinointiyhteistyöhön. Lappeenrannan kenttää käyttävät Wingo, Air Baltic ja Ryanair .

kunnat  lentäminen 
Viite