Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Panosta perheeseen!

Juha Peurala

Eno-kuvitus.
Näin panostat perheeseen! Ota kohteeksi 1. Lasten pelikonsoli, 2. Äidin ruokakaapin piilopullo ja 3. Isän autotallin piilopullo.Juha Peurala

Näin panostat perheeseen! Ota kohteeksi 1. Lasten pelikonsoli, 2. Äidin ruokakaapin piilopullo ja 3. Isän autotallin piilopullo.

18.8.2010

Eno

Lapsi voi hyvin yhteen hiileen puhaltavassa perheessä.

Nimimerkki ”Vaimo” kysyy: Miten parisuhteeseen panostetaan? Tarkoitus olisi, että lapsi voisi hyvin perheessä.

Eno vastaa: Nykyään tavataan hokea, että jos vanhempien parisuhde voi hyvin, lapsetkin voivat hyvin. Pitää varmasti paikkansa, sillä kaikki 10 000 vuosittaista naistenlehtiartikkelia aiheesta eivät voi olla väärässä.

Parisuhteeseen pitäisi siis panostaa.

”Sekin vielä”, voihkaisee moni vanhempi, joka on nukkunut koliikkisen vauvan ansiosta yhteensä kolme tuntia viimeisenä kahtena viikkona, rakentanut samalla hartiapankkitalon, tehnyt väitöskirjan ja hoitanut syöpäsairasta sukulaistaan.

Parisuhteen panostamisessa on kaksi koulukuntaa. Toisen mukaan pari tarvitsee ennen kaikkea omaa keskinäistä aikaa. Siis vauva hoitoon, ja vanhemmat kuukaudeksi Goalle!

Toisen koulukunnan mukaan suhteeseen voi panostaa ihan arjessakin.

Olisin itse kallistumassa jälkimmäisen kannalle. Lapsen tultua pariskunnasta on tullut perhe, ja siihen ajatukseen on paras sopeutua.

Tutkimusten mukaan kestäviä ovat perheet, joissa vanhemmat kunnioittavat ja ihailevat toisiaan sekä arvostavat toistensa työpanosta perheelle. Lisäksi puolisot ovat keskenään sekä ystäviä että rakastavaisia.

Tärkeää ovat myös perheen me-hengen syntyminen ja yhteiset tulevaisuuden suunnitelmat. Kotitöiden tasajako on sekin olennaista.

Näitä asioita voi tehdä vaipanvaihtojen lomassa kotona. Joka tapauksessa vaikeat vauvavuodet ovat ohimeneviä. Goa ei karkaa minnekään.

Viite