Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Veli-Matti Saarakkala.
tuet pois kriitikoilta? Vesa-Matti Saarakkala ja perussuomalaiset haluavat tuet pois ”suomalaista metsänhoitoa perusteettomasti mollaavilta järjestöiltä”.

tuet pois kriitikoilta? Vesa-Matti Saarakkala ja perussuomalaiset haluavat tuet pois ”suomalaista metsänhoitoa perusteettomasti mollaavilta järjestöiltä”.

Perussuomalaiset leikkaisi tukia väärää mieltä olevilta järjestöiltä

3.2.2011 14.36

Jukka Vahti

Perussuomalaiset julkisti tiistaina maaseutupoliittisen ohjelmansa. Yksi ohjelman linjauksista kuuluu, että ”suomalaista metsänhoitoa perusteettomasti mollaavilta järjestöiltä on otettava avustukset pois”.

Ohjelman julkistustilaisuudessa perussuomalaisten varapuheenjohtaja Vesa-Matti Saarakkala määritteli mollauksen tuulesta temmatuiksi väitteiksi siitä, että suomalainen metsänhoito on sosiaalisesti tai ympäristön kannalta vastuutonta. Saarakkala tuomitsi myös näiden väitteiden levittämisen suomalaisten metsäyhtiöiden päämarkkina-alueille.

”Haluamme keskustelua, pitääkö tällainen valtion tukema sananvapaus mahdollistaa työpaikkojen menettämisen uhallakin. Perussuomalaisten mielestä ei pidä”, Saarakkala sanoi.

Valtion tukea saavat esimerkiksi Suomen luonnonsuojeluliitto, Luonto-Liitto ja Maan ystävät. Pitäisikö valtion tuista siis päättää sen mukaan, mitä mieltä mikäkin järjestö on?

”Aina sitä voi harkita, kun kyse on kuitenkin poliittisista päätöksistä.”

Järjestöistä esimerkiksi Greenpeace on kampanjoinut näkyvästi metsäyhtiöiden hakkuita vastaan Pohjois-Suomessa. Järjestö ei tosin saa eikä ota vastaan valtioiden tukea.

Mitä toimijoita tarkoitatte?

”Uskon, että ne, jotka tuntevat piston sydämessään, tulevat itse esille”, Saarakkala sanoo.

Eikö sananvapaus ole perussuomalaisten mielestä perusoikeus?

”On, mutta ei sitä ole pakko tukea. Rahanjako on politiikkaa. Emme halua kyseenalaistaa sananvapautta, mutta subventoitu sananvapaus on poliittinen päätös.”

metsäteollisuus  kansalaisjärjestöt  metsät  sananvapaus  perussuomalaiset 
Viite