Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Minun kampanjani: Suoraa demokratiaa

Saara Ilvessalo.
Vuoden rutistus. Saara Ilvessalo kilpailee nuorten äänistä. Kampanjansa valmistelun hän aloitti jo viime vuonna.

Vuoden rutistus. Saara Ilvessalo kilpailee nuorten äänistä. Kampanjansa valmistelun hän aloitti jo viime vuonna.

4.2.2011 8.56

Saija Räsänen

Turkulainen oikeustieteen opiskelija Saara Ilvessalo kisaa Janina Anderssonin äänistä. Harva vihreä tunnustaa saaneensa poliittisen herätyksensä Paavo Väyryseltä. Turkulaiselle 21-vuotiaalle Saara Ilvessalolle kävi niin.

”Väyrynen oli lapsena lempipoliitikkoni. Kun Paavo esiintyi tv:ssä, heittäydyin nojatuoliin ja sanoin äidin mukaan´pelastus, Paavo Väyrynen´”, Ilvessalo kertoo.

Väyrynen ei osannut pitää nuoresta kannattajastaan kiinni. Ilvessalo lähetti tälle 5-vuotiaana kirjeen, mutta kun vastausta ei kuulunut, ihastus sammui.

Vuoden 2008 kunnallisvaaleissa Ilvessalo oli vaihtanut puoluetta. Hän nousi vihreiden varavaltuutetuksi Janina Anderssonin innostamana. Vuodesta 2009 Ilvessalo on johtanut Turun vihreitä nuoria.

Huhtikuun 2011 eduskuntavaaleissa Varsinais-Suomen vihreiden joukossa rätisee jännitys. Konkariedustaja Andersson luopuu paikastaan, ja hänen tilalleen odotetaan nousevan yksi tai kaksi uutta edustajaa.

Ilvessalo on väkertänyt vaalikampanjaansa vuoden ajan. Vaalipäällikkö Paula Metso löytyi alkukeväästä ja tukiryhmään kuuluu noin 30 jäsentä.

Ilvessaloon voi vaalien alla törmätä lehtien ja bussipysäkkien mainoksissa. Kampanjamateriaaliin kuuluu t-paitoja, haalarimerkkejä, pinssejä, kirjanmerkkejä ja pyöriin kiinnitettäviä plakaatteja.

”Tällä hetkellä ei ole aikaa tehdä muuta kuin kampanjaa. Hyvä jos saan yhden kurssin tentittyä koko keväänä”, Åbo Akademissa oikeustiedettä opiskeleva Ilvessalo sanoo.

Kampanjan rahoitus koostuu kesätyökassasta ja lahjoituksista.

Ilvessalon nettisivujen lahjalistasta lahjoittaja voi katsoa, paljonko rahaa tarvitaan esimerkiksi vaalipäivänä Turun Sanomien mainokseen.

Ilvessalon vaaliteemojen neljän kärjen muodostavat osallistavan demokratian vahvistaminen, nuorten hyvinvointi, tasa-arvo ja luonnonsuojelu.

”Haasteenani ovat muiden puolueiden saman profiilin kilpailijat: noin 25-vuotiaat korkeakoulutetut naiset, jotka vetoavat nuoriin äänestäjiin”, Ilvessalo sanoo.

Vaalibudjetti

Tulot yhteensä 6 750 euroa

Omaa rahaa 3 000 euroa
Lahjoitukset 2 200 euroa
Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden kärkiehdokastuki 1 000 euroa
Talkootyöt (keikkapalkkio) 50 euroa
Tavaroiden myynti 500 euroa

Menot yhteensä 6 750 euroa

Bussipysäkkimainokset 3 000 euroa
Lehtimainokset 1 735 euroa
Ehdokasmaksu 400 euroa
Materiaalit 1 100 euroa
Sekalaista 215 euroa
Palkkiot 300 euroa

Saara Ilvessalo, 21 v.

  • Oikeustieteen ylioppilas
  • Opiskelee Åbo Akademissa.
  • Työskenteli If-vahinkovakuutusyhtiössä järjestelmäasiantuntijana kunnes päätti keskittyä vaalikampanjointiin.
  • Asunut koko ikänsä Turussa.
  • Harrastaa lenkkeilyä, avantouintia, rumpujen soittoa ja laulua. Keikkailee tilauksesta vaihtelevilla bändikokoonpanoilla.
  • Mukana Maan ystävien, Amnesty Internationalin ja Luonto-Liiton toiminnassa.
  • Tekeillä kirja suorasta demokratiasta yhdessä toisen vihreän ehdokkaan Henrik Jaakkolan kanssa.
Viite