Ohra-tabbouleh
		
9.6.2008 9.35
Saara Törmä
Ohralla höystetty kesäsalaatti on ottanut vaikutteensa Lähi-Idästä. Kuivatulla mintulla ja tuoreilla yrteillä maustettu tabbouleh-salaatti on leivän kanssa kelpo lounas. 
4 annosta
	- 1 1/2 dl rikottuja ohrasuurimoita
 
	- 4 tomaattia (300 g)
 
	- puolikas kurkku (200 g)
 
	- 2 dl persiljaa silputtuna
 
	- 1 dl ruohosipulia silputtuna
 
	- 1/2 dl luomusitruunan mehua
 
	- 1/2 dl rypsiöljyä
 
	- 1 1/2 rkl sokeria
 
	- noin 1 1/2 tl suolaa
 
	- 1 tl kuivattua minttua
 
	- 1/2 tl mustapippuria
 
 
	- Mittaa ohrasuurimot kattilaan ja keitä kypsiksi, noin 35 minuuttia.
 
	- Huuhtele ohra lävikössä raikkaalla vedellä ja jätä valumaan.
 
	- Paloittele tomaatit ja kurkku pieniksi paloiksi.
 
	- Kumoa ohra läviköstä kulhoon ja siirrä kurkut ja tomaatit lävikköön. Ripottele vihanneksille suolaa ja anna ylimääräisen nesteen valua vihanneksista kymmenisen minuuttia.
 
	- Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna salaatin makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puolisen tuntia tai jopa seuraavaan päivään.
 
	- Nauti leivän kanssa.