Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019


6.3.2019

Puiden istuttaminen Afrikassa ei ole vaihtoehto muualla tehtäville päästövähennyksille. Tästä oltiin melko yksimielisiä tiistaina Helsingissä järjestetyssä seminaarissa.

10.6.2015

Ennen kokousta uskottiin, että viimeisistä REDD-mekanismia koskevista kiistoista päästään sopuun vasta joulukuussa Pariisissa – jos sielläkään. Nyt teksti on kuitenkin saatu valmiiksi ja se tarvitsee vain hyväksyä Pariisin kokouksessa.

10.10.2014

<p>YK:n maatalous- ja ruokajärjestö FAO on julkistanut Suomen ja Saksan rahoituksella kehitetyn Open Foris -sovelluksen, jonka on määrä auttaa kehitysmaita arvioimaan metsiensä tilaa ja siten taistelemaan metsäkatoa vastaan.</p>

30.1.2014

Kosmetiikkajätti L'Oreal lupautuu lopettamaan metsäkatoa aiheuttavien ainesosien käytön tuotteissaan. Ympäristöjärjestö Greenpeace toivoo, että alan suurimman yrityksen esimerkki innostaa myös muut mukaan.

11.2.2013

Metsien käyttö kolminkertaistuu maailmassa vuoteen 2050 mennessä, arvio ympäristöjärjestö WWF tuoreessa Living Forest -raportissaan. Paperin kulutuksen ja tuotannon arvioidaan kaksinkertaistuvan kolmessakymmenessä vuodessa.

19.10.2010

<p>”Lisäämällä palmuöljyn kysyntää polttoaineeksi Neste Oil pahentaa entisestään katastrofaalista tilannetta Kaakkois-Aasiassa ja metaanin talteenotto on valitettavasti tässä mittakaavassa vain kosmeettista kasvojen kohotusta.”</p>


Viite