Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019


19.10.2017

Ympäristöministeriössä halutaan tietoa meren sisäisestä dynamiikasta, jotta voidaan arvioida onko Itämeren rehevöitymiseen mahdollista puuttua muillakin keinoin kuin ulkoista kuormitusta leikkaamalla.

6.9.2017

Pelloilta mereen valuva yritetään pysäyttää kipsillä. Markku Ollikainen kertoo myös, mitä jokainen suomalainen voi tehdä Itämeren hyväksi.

22.5.2015

Tuleva hallitus on paljastanut osan linjauksistaan. Vihreä Lanka kokosi kortit, jotka hallitus on jo kääntänyt näkyviin.

19.5.2015

Ilmastonmuutoksen pahin uhkakuva Itämerellä on kiihtyvä rehevöityminen, kertoo juuri valmistunut kansainvälinen BACC II -raportti.

23.4.2015

”Öljyonnettomuuden todennäköisyys Suomenlahdella on keskimääräistä korkeampi. On suoranainen ihme, ettei isompia havereita ole vielä sattunut”, sanoo tutkija Annukka Lehikoinen Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskuksesta.

22.1.2015

EU:n pakotteet ja Venäjän surkea taloustilanne uhkaavat Itämeren suojelua. Kokonaan pysähdyksissä ovat niin kutsutun Neva-ohjelman jatkovaiheet, joissa piti saneerata Pietarin pohjoinen ja keskinen vedenpuhdistamo.

17.7.2013

<p>Puolan kipsikasojen läheisyydestä otetut näytteet viittaavat merkittäviin fosforipäästöihin. Suomen ympäristökeskuksen tutkijat esittelivät keskiviikkona heinäkuun alussa tehtyjen mittausten tuloksia.</p>


Viite