Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019


14.10.2019

Asiantuntijamme arvioivat, että esimerkiksi polttoaineverojen nostosta meuhkaaminen on ylimitoitettua.

15.8.2019

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari on varautunut hankaliin budjettineuvotteluihin ja tuntee politiikan raadollisuuden. Ryhmyrin tavoitteena on, ettei kukaan hajoa työtaakan tai trollien alle.

28.8.2018

”Mitä jos Sipilä oikeasti tarkoittaisi, että Suomesta tulee ilmastotaistelun suurvalta? Tältä budjetti silloin voisi näyttää.”

30.8.2017

Vihreät lähetti hallituksen keskiviikkona alkaneeseen budjettivääntöön tutut terveiset: uusikaa perhevapaat, myllätkää yritystuet, satsatkaa koulutukseen. Perustulokokeilu sai varautuneet kiitokset, mutta siihen tarvitaan järeämpiä toimia ja lisää rahaa.

29.8.2017

Suomessa on kymmenen viime vuoden aikana tehty päätöksiä, jotka ovat vieneet sukupuolten tasa-arvoa taaksepäin Suomessa. Keskiviikkona alkavassa riihessä epätasa-arvo jatkuu, arvioi tutkijatohtori Anna Elomäki. 


25.8.2017

Perhevapaajärjestelmän uudistaminen olisi keino nostaa Suomen työllisyysastetta, mutta siihen tuskin tartutaan budjettiriihessä, koska se vaatisi aiempien päätösten pyörtämistä.

21.4.2017

Vihreät esittää, että hallitus siirtäisi puoliväliriihessään rahaa yritystuista koulutukseen ja varhaiskasvatukseen. Puolue toivoo myös perhevapaiden uudistamista, jota vastustavat vain perussuomalaiset.

22.8.2014

<p>Viime päivinä julkisuudessa porua aiheuttaneeseen aurinkosähkön verotuskäytäntöön pyritään saamaan muutos jo budjettiriihessä.</p>

21.8.2014

<p>”On nähtävissä, että suurin osa uusista työpaikoista syntyy nimenomaan pieniin ja keskisuuriin yrityksiin", vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto sanoo. </p>

15.8.2014

<p>"Meidän viestimme on, että koulutuksesta säästäminen saa riittää. Nyt huomio on kiinnitettävä siihen, miten teemme Suomen koulujärjestelmästä maailman parhaan. Laatu on se tekijä, jolla varmistamme, että pärjäämme myös taloudellisesti jatkossa", vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö sanoi perjantaina Salossa.</p>

30.8.2013

Hallituksen budjettiriihessä sovittiin muun muassa ympäristölle haitallisten tukien kohdentamisesta uudelleen siten, että kestävää talouskasvua lisätään ja ympäristöhaittoja vähennetään.


Viite