Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019


14.6.2019

Professori Olli Tahvosen mukaan Luken arvion virhe johtaa siihen, että tulevaisuuden hakkuumäärät yliarvioidaan ja Suomen metsien hiilinielu- ja varasto aliarvioidaan.

4.2.2019

Esitimme parillekymmenelle alan asiantuntijalle ja vaikuttajalle väitteen: ”Mitä vähemmän Suomessa hakataan metsää, sitä enemmän metsää hakataan maissa, joissa metsänhoito ei ole niin kestävää kuin Suomessa”.

26.10.2017

Hallituksen metsäpolitiikka huolestuttaa ulkomailla. Ympäristöjärjestöt Euroopasta ja Pohjois-Amerikasvat vetoavat ympäristöministeri Tiilikaiseen ja maa- ja metsätalousministeri Leppään.

14.9.2017

Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen ei näe tarvetta metsänomistajien hiilinielujen tukemiselle. Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen ja Luonnonvarakeskuksen tutkimusprofessori Jussi Uusivuori esittivät tällaista korvausta keskiviikona.

28.2.2014

<p>Suomi on saamassa suunnilleen täysimääräisen kompensaation menetyksistä, jotka johtuvat Durbanin ilmastokokouksessa sovitusta metsien hiilinielun laskentatavasta. Suomi saa korvauksen ilmaisina päästöoikeuksina.</p>


Viite