Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019


22.6.2016

Fennovoima ei ole valinnut loppusijoituspaikkaa Pyhäjoelle rakennettavan ydinvoimalan ydinjätteelle. Työ- ja elinkeinoministeriö arvioi tulevien viikkojen aikana, täyttävätkö Fennovoiman keskiviikkona toimittamat tiedot periaatepäätöksen ehdon.

14.10.2015

Fennovoiman ydinvoimalahankkeen kaatava päätös oli jo valmiina työ- ja elinkeinoministeriössä viime kesänä, kertoo Long Play -julkaisu.

5.8.2015

Vihreä Lanka kokosi Fennovoiman tarinan yllättävimmät käänteet yhtiön perustamisesta kotimaisen omistusosuuden täyttymiseen.

5.8.2015

Fennovoiman omistajaksi nousseen SRV:n lainoittaja on Rosatomin strateginen kumppani, Sberbank Rossii.

5.8.2015

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö haukkuu hallituksen lyttyyn Fennovoima-keplottelusta.

5.8.2015

Fortum tuskin olisi päättänyt Fennovoimasta vielä, jos hallituksen asettama takaraja ei olisi tullut vastaan.

23.7.2015

Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) keskusteli Moskovassa yhteistyöstä Venäjän valtion energiayhtiöiden Rosatomin ja Gazpromin kanssa. Hän ei kerro, mihin lopputulokseen neuvotteluissa päädyttiin.

21.7.2015

Intialainen Kudankulamin ydinvoimala kärsii toistuvasti teknisistä vioista. Silti laitostoimittaja Rosatom markkinoi voimalaitostyyppiä viimeisimmän tekniikan mukaisena kolmannen sukupolven ydinvoimalana, kritisoi Suomessa vieraillut ydinvoiman vastustaja V.T. Padmanabhan.

17.7.2015

Voimaosakeyhtiö SF:n toimitusjohtaja Elina Engmanin mukaan aloitetut rakennustyöt ovat yksi syy siihen, miksi Fennovoiman tulee saada rakentaa ydinvoimala Pyhäjoelle. Elinkeinoministeri Olli Rehn kehottaa yhtiötä pidättyväisyyteen.

16.7.2015

Työ- ja elinkeinoministeriö ei ole voinut varmistua siitä, että Fennovoiman uusi osakas Migrit Solarna Energijan määräysvalta olisi EU- tai EFTA-maissa.

7.7.2015

Hanhikiven ydinvoimalan paikalle kannattaisi rakentaa tuulivoimapuisto, ehdottaa Raahen vihreiden varapuheenjohtaja Pekka Elonheimo.

6.7.2015

Työ- ja elinkeinoministeriö aikoo julkistaa osan Fennovoiman tänään maanantaina jättämästä lisäselvityksestä koskien yhtiön uuden osakkaan, Migrit Solarna Energijan omistusrakennetta.

2.7.2015

Yksityisten yritysten kaikotessa Fennovoimasta kunnat voivat joutua maksamaan ydinvoimahankkeesta kalliin laskun.

1.7.2015

Jäsenmaat eivät voi syrjiä toisien EU-maiden yrityksiä kansallisuuden perusteella, mutta jos Migrit solarna energijan taustavoimat osoittautuvat venäläisiksi voi kansallinen turvallisuus ajaa pääoman vapaan liikkuvuuden ja sijoittautumisoikeuden ohi.

23.6.2015

Fennovoiman ydinvoimalahanke muutti Hanna Halmeenpään perheen elämän. Halmeenpään nousu vihreiden kansanedustajaksi on vain viimeisin muutos.

6.6.2015

Parhalähtipäivä on kyläjuhla, jonka järjestää yhdessä kunnan ja kyläyhdistyksen kanssa ydinvoimayhtiö Fennovoima. Aktivistien mukaan moni paikallinen vastustaa sydämessään ydinvoimaa, mutta ei näytä sitä.

4.6.2015

Tuore elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) suhtautuu Vihreän Langan haastattelussa Fennovoiman omistusjärjestelyihin kriittisesti.

21.5.2015

Helsingin kaupunginvaltuustossa äänestettiin eilen vihreiden aloitteesta, jossa vaadittiin, että Helsinki pyrkisi eroon Fennovoima-omistuksistaan. Valtuusto äänesti aloitetta vastaan, eli kaupunki jatkaa ydinvoimahankkeen rahoittajana.

20.5.2015

Helsingin kaupunginvaltuusto äänestää keskiviikkona vihreiden valtuustoryhmän aloitteesta, jossa vaaditaan, että Helsingin pyrkisi eroon Fennovoiman omistusosuuksistaan.

24.4.2015

Lassila & Tikanoja Biowatti on hakannut viikossa 90 hehtaaria metsää Pyhäjoella Fennvoiman ydinvoimala-aluetta varten. Hakkuita vastustetaan mielenosoitusleirillä, Helsingin Haagassa hakkuita protestoitiin polttamalla autoja.

13.3.2015

"Suomessakin polttoaineen toimitus on käytännössä vuosikymmeniä riippuvaista Rosatomista."

6.2.2015

Puolustusministeri Carl Haglund ei kannata hävittäjien ostamista Venäjältä, koska niihin on voitu rakentaa takaportteja. Venäläisrakenteisen ydinvoimalan riskit ovat erilaiset, sanoo Haglund Vihreälle Langalle.

11.12.2014

Fortumin sähköverkkojen myynnistä saatavat tulot oli tarkoitus suunnata yhdistettyyn sähkön ja lämmön tuotantoon kotimaassa, sanoo entinen omistajaohjausministeri Pekka Haavisto (vihr).

5.12.2014

Eduskunta hyväksyi tänään perjantaina Fennovoiman periaateluvan äänin 115-74. Hankkeen jatko on nyt isompien pöytien äärellä päätettävä asia, sanoo Oras Tynkkynen (vihr).

6.11.2014

Euroopan vihreä puolue kokoontuu Istanbuliin tällä viikolla. Kokouksessa hyväksytään muun muassa yhteinen päätöslauselma ydinvoimaa vastaan Euroopassa.

26.4.2014

<p>Ville Niinistö kertoi vihreiden eduskuntaryhmän ja valtuuskunnan kokouksessa lauantaina, että hallituksen esitys ilmastolaista ollaan antamassa eduskunnalle seuraavan kuukauden aikana.</p>

4.3.2014

<p>"Minun mielestäni kyse ei ole uudesta luvasta. Mielestäni kyse on siitä, että täydennetään vanhaa lupaa muuttuneiden olosuhteiden myötä", Jan Vapaavuori sanoi tiistaina.</p>

4.3.2014

<p>Fennovoima on jättänyt työ- ja elinkeinoministeriöön hakemuksen voimalahankkeensa periaateluvan täydentämisestä, kertoi elinkeinoministeri Jan Vapaavuori tiedotustilaisuudessa tiistaina.</p>

1.3.2014

<p>Vihreät on valmis lähtemään hallituksesta, jos Fennovoiman voimalahankkeen periaatelupa tulee uudelleen käsiteltäväksi eduskuntaan.</p>


Viite