Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019


28.3.2018

Hallitus toteuttaa perussuomalaisten kätilöimää tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa, vaikkei sitä mielellään ääneen sano. Ihmisoikeusasiantuntijoiden mielestä turvan antaminen ei voi olla nollasummapeliä.

17.3.2016

EU yrittää tänään torstaina solmia Turkin kanssa sopimuksen, jonka avulla turvapaikanhakijat voidaan käännyttää pikaisesti ulos EU:sta. Myös turvapaikkaan oikeutetut lähetettäisiin takaisin Turkkiin.

6.2.2016

Suomeen on saapunut Kaarinan verran turvapaikanhakijoita. Se ei aseta yhteiskunnan perusasioita kyseenalaiseksi, sanoo vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö. Niinistö ehdottaa kuitenkin poliisien lisäämistä kaduille turvallisuuden tunteen lisäämiseksi.

15.12.2015

Vihreä kansanedustaja ja ulkoministerin erityisedustaja Pekka Haavisto sanoo, että Suomella on vaikeuksia vastaanottaa nykyistä enemmän pakolaisia. Haavisto haluaa myös puhua turvapaikanhakijoihin kohdistuvista rikosepäilyistä.

18.9.2015

Ensi viikolla avattavaan järjestelykeskukseen ei pääse vierailijoita. Maahanmuuttoviraston mukaan keskus on suljettu turvapaikanhakijoiden omaksi parhaaksi.

11.9.2015

Perusporvarihallitus selvittää, voidaanko turvapaikan saaneille ihmisille antaa heikompi sosiaaliturva kuin Suomessa syntyneille. Hallituksen mukaan Suomi on valmis ottamaan vastaan 2 400 turvapaikanhakijaa muista EU-maista.

8.9.2015

Paavin kehotus auttaa turvapaikanhakijoita on vahvistanut omaa ajatteluani, sanoo ulkoministeri Timo Soini (ps). Hän ei kuitenkaan halua Suomen ottavan lisää vastuuta maailman pakolaistilanteesta.

24.6.2015

EU-maat kiistelevät turvapaikanhakijoiden jakamisesta. Suurempi merkitys voi olla Italian ja Unkarin väläyttämillä muutoksilla, joiden myötä turvapaikanhakijat pääsisivät liikkumaan itsenäisesti Euroopan läpi.

18.6.2015

Euroopan siirtolaispolitiikkaa protestoiva performanssitaideryhmä hautaa Välimerellä kuolleita siirtolaisia tällä viikolla uudelleen Berliiniin. YK:n mukaan pakolaisia on nyt enmmän kuin koskaan.

16.6.2015

EU-ministerit kannattivat tänään selkeällä enemmistöllä Välimeren yli saapuvien turvapaikanhakijoiden jakamista jäsenmaiden kesken. Asiasta päätettäneen lopullisesti ensi viikolla.

23.4.2015

Todennäköisesti seuraavaksi pääministeripuolueeksi nouseva keskusta kannattaa humanitaaristen viisumien myöntämistä turvapaikanhakijoille. Tämä selviää Suomen pakolaisavun eduskuntavaalien alla tekemästä kyselystä.

21.4.2015

”Tragedioiden estämiseksi on mahdollista toimia. Keskustakin kannattaa humanitaarisia viisumeja turvapaikanhakijoille.”

18.2.2015

Hallituksen pakolaiskanta on ollut tempoileva: kiintiötä on nostettu, laskettu ja nostettu jälleen. Kuntapaikkojen löytäminen pakolaisille laahaa jopa vuosia valtion kiintiötä jäljessä.

3.11.2014

Suomen Pakolaisapu pelkää, että hallituksen esittämä muutos ulkomaalaislakiin pakottaa siirtolaiset maan alle. Nykylain mukaan ihminen, jota ei voida palauttaa kotimaahansa pakkotoimin, saa tilapäisen oleskeluluvan.

14.8.2014

<p>Valtiovarainministeriön viime viikolla julkistamassa budjettiehdotuksessa esitetään kiintiöpakolaisten määrän pudottamista takaisin 750:een. Syyrian sodan vuoksi tämän vuoden kiintiö nostettiin 1050:een.</p>


Viite