Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019


11.4.2019

”Jatkuvasti oli jokin kalmanviiva. Jos tuli ongelmia, pääministeri Juha Sipilä asetti seuraavan takarajan. Tällaiset aikataulutukset voivat toimia Volvon tehtaalla, mutta eivät lainsäädäntöprosesseissa.”

30.5.2018

”Jos nykyinen hallitus ei näitä korjauksia kykene tekemään, on sen syytä luovuttaa”, vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto sanoo.

20.10.2017

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto on huolissaan siitä, että soten uudesta versiosta löytyvät edelleen useimmat valinnanvapausmallin keskeiset ongelmat.

7.9.2017

Vihreä Lanka kysyi viideltä politiikkaa seuraavalta asiantuntijalta, mihin syksyn poliittisissa päätöksissä kannattaa kiinnittää huomiota. Vihreä Lanka kysyi viideltä politiikan asiantuntijalta ja taustavaikuttajalta, mikä syksyn päätös vaikuttaa eniten ihmisten elämään.  Mikä poliittinen päätös Suomessa vaikuttaa ihmisten elämään eniten? Paula Laine Ennakointi ja strategia -yksikön johtaja, Sitra. ”Budjettipäätökset vaikuttanevat ihmisten elämään. Yksi kauaskantoisimmista päätöksistä saattaa olla sosiaaliturvan kokonaisuudistuksen käynnistämispäätös.” Sirpa Pietikäinen Europarlamentaarikko (kok, EPP). ”Sote-ratkaisu. Ei kiistana palvelun järjestäjästä, vaan sähköisten ja kotiin tulevien palvelujen kehittämisenä. Ikäihmisille tarvittaisiin enemmän digipalveluja ja etälääkäreitä. Nyt mietitään liikaa sitä, mikä palvelu on missäkin ja saako hoitopaikan valita.” Unto Hämäläinen Helsingin Sanomien pitkäaikainen politiikan toimittaja, eläkkeellä . 1. Sote-päätös pitää saada aikaiseksi tämän vuoden lopulla tai viimeistään ensi vuoden alussa. Viime eduskuntakaudella sitä yritettiin vaaleja edeltävän vuoden aikana, eikä siitä tullut mitään. Niin on vaarassa käydä tälläkin kertaa. Erkki Perälä, Viestintäkonsultti Ellun Kanat -viestintätoimistossa. 1. Syksylle venähtänyt sote-päätös. Kyse ei ole vain hallintorakenteista, vaan siitä, minkä tasoista hoitoa tulevaisuudessa saa, kuinka paljon se maksaa ja kuka sen tuottaa. Heli Suominen, Politiikkaan ja viestintään erikoistunut neuvonantaja, viestintätoimisto Miltton. ”Valtiontalouden budjetti: miten huolehditaan tulonsiirroista ja julkisista palveluista.”

25.11.2014

Työryhmä löi lukkoon sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen yksityiskohdat. Outi Alanko-Kahiluoto (vihr) toivoo, että hoidon painopiste muuttuu kohti varhaista apua.


Viite