Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Hiljaa makuuhuoneessa viikonloppuiltaisin

6.2.2018 10.44

Riikka Suominen

Seksielämäni on paljon tylsempää kuin sinkkuna tai ennen lapsia, kertoo kahden lapsen äiti Salla*. Suurin syy on ajanpuute. Sinkkuna ehdotin tekstarilla  satunnaiskumppanille tapaamista, kävin suihkussa ja odotin iltaa. 

Nyt voi haluta tosi paljon, mutta harvoin halua pääsee toteuttamaan. Väliin tulee vaippojen vaihto ja tappelu nukkumaanmenosta. Kun toinen tulee myöhään kotiin, fiilis on mennyt.

Ainoa mahdollisuus seksiin on illalla hiljaa makuuhuoneessa lasten nukahdettua.

 

Käytännössä seksiä on viikonloppuisin. Haluan rauhoittua pyykkien laitosta ja muista hommista, ennen kuin seksi tulee edes mieleen. Emme hipsi vessaan, kun lapset katsovat Pikkukakkosta.

Hyödynnämme tilaisuudet. Jos meillä olisi lapsivapaa viikonloppu, harrastaisimme takuulla seksiä. Vielä emme ole raaskineet jättää pienempää lasta hoitoon.

Jos aviomies ehdottaa seksiä, en sano ei, vaikka olisin kuinka väsynyt. Pelkään, että kieltäytyminen johtaisi siihen, että mies ehdottaisi harvemmin. Mahdollisuuksia on niin vähän, että vain sairaus tai vastaava on tässä hyvä syy kieltäytyä.

Ensimmäiset vuodet meillä oli seksiä päivittäin. Nyt sitä on viikottain tai parin viikon välein. En halua laittaa seksiä kuukausiksi syrjään, sillä seksi lisää läheisyyttä. Seuraavana aamuna on rakastunut, muistamme olevamme aviopari, emmekä vain äiti ja isä. Se on harvoja kahdenkeskisiä juttujamme.

 

En usko, että seksielämämme leimahtaa intensiiviseksi sittenkään, kun meillä on taas enemmän aikaa. Hauskin seksi on takanapäin, samoin hauskimmat bileet. Kun lapset ovat isompia, olemme varmaan tyytyväisiä, kun ehdimme lukea kirjoja. 

Nyt olemme samassa veneessä, enkä loukkaannu, jos nukkuminen ajaa seksin ohi. Loukkaantuisin, jos toinen käyttäisi vapaa-aikansa ja voimansa harrastuksiin ja kavereihin ennemmin kuin seksiin minun kanssani. 

Mies on toivonut, että toisin halujani enemmän esiin. Hän varmasti tarkoittaa hyvää, mutta toive ärsyttää. Kun on päivällä tehnyt sata asiaa kotona, niin se tuntuu lisäykseltä tehtävälistaan. 

Minulla on fantasioita, mutta tässä vaiheessa en kaipaa niiden toteutusta. Lähinnä haluan rauhallisen viikonlopun, kymmenen tunnin yöunet ja pitkän aamiaisen.

Toivon, että mies kehuisi enemmän. Sanoisi, että farkkuni ovat hyvännäköiset tai että hän haluaisi pussailla tänä iltana. Kehuminen saisi minut haluamaan enemmän seksiä. Kehu on vähän kuin seksin korvike.

 

Olen huomaavainen, en liho ja ajelen ihokarvat. Aviomieheni on tarkka hygieniasta, joten parannan mahdollisuutta seksiin käymällä huolellisesti suihkussa.

Sinkkuvuosina hurjastelin puolituntemattomien kumppaneiden kanssa. Puhuin härskejä ja harrastin puhelinseksiä. Sellaista en ole tehnyt aviomiehen kanssa.

Joskus kaipaan sitä puolta itsessäni. Mutta muistan myös sinkkuajan pettymykset ja riskit, joita seksi satunnaisten kumppanien kanssa sisälsi: taudit, oudot tyypit ja töykeät häipymiset.

Avioseksi on luotettavaa. Olen iloinen villeistä kokemuksista. Niitä voi joskus tulevaisuudessa tuoda nykyiseenkin suhteeseen. 

* Nimi muutettu.

seksi 
Viite