Chilisuklaapiparit
		
11.12.2009 11.02
Saara Törmä
Puuttuuko teiltä hajuaisti? Laitoin jo taikinaan mausteita. Sitä paitsi tuo on chiliä! Kaneli on TÄSSÄ purkissa!
- 250 g voita tai margariinia
 
- 3 dl sokeria
 
- 1 1/2 dl siirappia
 
- 1 dl kaakaojauhetta
 
- 4 tl maustepippuria
 
- 4 tl kanelia
 
- 4 tl inkivääriä
 
- 4 tl pomeranssinkuorta
 
- 1 tl mustapippuria
 
- 1 tl cayennenpippuria
 
- 1/2 tl suolaa
 
- 2 luomumunaa
 
- 8 1/2 dl vehnäjauhoja
 
- 3 tl leivinjauhetta
 
- Mittaa kattilaan voi, sokeri, siirappi, kaakaojauhe ja mausteet. Kiehauta seos, nosta kattila sivuun ja anna jäähtyä
 
- Vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.
 
- Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan rauhoittua kylmässä yön yli.
 
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä vähän kerrallaan aivan ohueksi levyksi.
 
- Ota taikinalevystä muotilla pikkuleipiä tai leikkaa summamutikassa piparkakkutalon osat.
 
- Nosta piparit terävän lastan tai veitsen avulla leivinpaperoidulle uunipellille. Paista yhtä pellillistä kerrallaan 175 asteessa noin 7 minuuttia. Tarkkaile pikkuleipiä, tarkka paistoaika riippuu pikkuleipien paksuudesta.
 
- Tee loput pikkuleivät samaan tapaan.