Nokkostahna
9.6.2009 12.22
Saara Törmä
Vihreän Langan käsitteeksi muodostunut punajuuritahna muuttuu alkukesällä nokkostahnaksi.
- 1 litra nokkosta (1 ¾ dl ryöpättynä)
- 1 dl ruohosipulia
- 2 leipäviipaletta paahdettuna
- ½ dl manteleita
- ½ dl rypsiöljyä
- 2 rkl (omena)viinietikkaa
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 tl sokeria
- noin ¾ tl suolaa
- ½ tl cayennenpippuria
- mustapippuria
- Keitä nokkosia vähässä vedessä muutaman minuutin ajan. Valuta vesi pois.
- Mittaa kaikki aineet kulhoon tai monitoimikoneen sekoitusastiaan.
- Soseuta tasaiseksi tahnaksi.
- Tahna säilyy jääkaapissa muutamia päiviä.