Perinteetön ohrapuuro
		
11.12.2009 11.15
Saara Törmä
Lapset mussuttavat suklaata aamusta alkaen, ei kukaan mitään puuroa halua. Riisipuuro on epäekologista. Eikä meillä ole manteleita. Pähkinärouhe ei todellakaan ole sama asia!
4 normaalia tai 8 pientä annosta
- 1 1/2 dl rikottuja ohrasuurimoita
 
- 3 dl + 7 dl luomu- tai kauramaitoa
 
- 1 tl suolaa
 
- 1 dl kuivattuja luomuaprikooseja silputtuna
 
- 1 dl kuivattuja viikunoita silputtuna
 
- 1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna
 
- 1 tl kanelia
 
- 2 tl vaniljasokeria
 
- lisäksi vaahterasiirappia tai hunajaa
 
- Mittaa illalla vesihaudekattilan yläosaan ohrasuurimot ja 3 dl maitoa. Nosta kattila jääkaappiin yöksi.
 
- Lisää aamulla kattilaan loppu maito ja suola.
 
- Kypsennä puuroa vesihauteessa kannen alla vähintään tunti, kunnes suurimot ovat pehmeitä.
 
- Lisää aprikoosit, viikunat, pähkinärouhe ja kaneli.
 
- Anna seoksen hautua kannen alla, kunnes se tukevoituu. Mitä pidempi haudutusaika, sen tanakampi puuro. 
 
- Lisää tarvittaessa maitoa, vettä tai kermaa.
 
- Sekoita lopuksi puuron joukkoon vaniljasokeri. Nauti puuroa vaahterasiirapin tai hunajan kanssa.