Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Pikamatka Meksikoon

Saara Törmä

Meksikolainen kattaus.
Tervetuloa Meksikoon. Ylhäällä olut, tomaattisalsa ja jalapenoviipaleet. Keskellä vasemmalla kolmen maidon kakku ja guacamolea. Alhaalla horchata-juomaa, paputahnaa, kurpitsaa ja kaalia.Saara Törmä

Tervetuloa Meksikoon. Ylhäällä olut, tomaattisalsa ja jalapenoviipaleet. Keskellä vasemmalla kolmen maidon kakku ja guacamolea. Alhaalla horchata-juomaa, paputahnaa, kurpitsaa ja kaalia.

6.11.2009 14.22

Saara Törmä

Olet jo nähnyt riittävästi työpaikkaruokalan tortillalettuihin käärittyjä broilerinsuikaleita. Tarkista, miltä lähes todellinen Meksiko maistuu.

Aseta passi takataskuun ja kirjoita Spotifyn hakukenttään mariachi. Suomalainen syyspimeä vaihtuu hetkessä lämpimään Guadalajaran iltaan.

Tacokojut, eli paikalliset nakkikioskin ja pizza-kebab-ravintolan vastineet, aukeavat Meksikossa iltasella. Sinun taqueríassasi on tänään tarjolla pehmeän maissitacon täytteeksi käärittyä paistettua paputahnaa, kurpitsahöystöä, tulista tuoresalsaa, guacamolea, eli avokadodippiä, sekä kaalia, col.

Jos löydät kaupasta maissitortilloita, osta ihmeessä niitä – tai paista itse omat tortillasi.

Hörpi tacojen palanpainikkeena makeaa horchata-juomaa. Haukkaa jälkiruuaksi kakkua, joka säilyy jääkaapissa useamman päivän. Tämä tiedoksi siltä varalta, että seitsemän herkullista tacoa eivät jätä tilaa kuin pikkuruiselle kakkupalalle.


Lisää aiheesta:Viite