Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019
								  
    
    
  
    
		
		
		Spelttitortillat
29.2.2008 0.00
Saara Törmä
4 kpl
	- 1 dl spelttijauhoja
	
- 1 dl vehnäjauhoja
	
- 1/4 tl leivinjauhetta
	
- 1/4 tl suolaa
	
- 3/4 tl vettä
	
- 2 rkl suolaa
	- Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe ja suola.
	
- Lisää öljy ja vesi.
	
- Sekoita taikina tasaiseksi ja vaivaa sitä muutaman minuutin ajan.
	
- Annan taikinan levätä 15 minuuttia.
	
- Jaa taikina neljään osaan. Kauli pala kerrallaan ohueksi letuksi. 
	Ripota pöydälle tarvittaessa jauhoja.
	
- Kääri lettu varovasti kaulimen ympärille ja nosta kuumalle, kuivalle, 
	pinnoitetulle pannulle. Paista lettu molemmin puolin ruskeapilkulliseksi.
	
- Kumoa kuuma tortilla lautaselle ja sivele se heti molemmin puolin 
	vedellä. Nosta päälle toinen lautanen. Tee kaikki tortillat näin, pinoa 
	ne päällekäin, jotta ne pysyvät pehmeinä.
	
- Tee tortilloista esim. quesadilloja.
sinkkuruoka