Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Purkkipapupihvit

Saara Törmä

Purkkipapupihvit.
Einestä purkista. Pihvit ovat hyviä myös kylmänä eväänä.Saara Törmä

Einestä purkista. Pihvit ovat hyviä myös kylmänä eväänä.

25.1.2010 11.51

Saara Törmä

Purkkipavuista syntyy vähällä vaivalla napakoita ja maukkaita pihvejä, jotka maistuvat myös vegaaneille.

6–8 kpl

  • 1 pieni sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 prk (400/250 g) kidneypapuja
  • 1 1/2 dl porkkanaa raasteena (tiivis mitallinen)
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl rohittuja pähkinöitä tai auringonkukansiemeniä
  • 3/4 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 tl currya
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl minttua
  • 1/4 tl mustapippuria

Pihvien paistamiseen

  • noin ½ dl rypsiöljyä
  1. Silppua sipuli ja kuullota se pannulla öljyssä.
  2. Valuta pavut ja huuhdo ne lävikössä. Kumoa pavut kulhoon ja survo ne, esimerkiksi perunasurvimella.
  3. Mittaa kulhoon loput aineet ja puristele seos käsin tasaiseksi massaksi.
  4. Muotoile massasta 6–8 pihviä.
  5. Kuumenna öljy pannulla. Paista pihvit keskilämmöllä molemmin puolin kunnolla rapeiksi ja ruskeiksi. Anna pihvien hautua vielä kannen alla, jotta ne kypsyvät läpikotaisin eikä massan jauho jää raa'aksi ja kitkeräksi.
  6. Kokoa pihveistä esimerkiksi hampurilaisia paahdettujen leipien väliin. Hampurilaisen lisukkeeksi sopivat muun muassa ketsuppi, sinappi, majoneesi suolakurkku ja idut.

Jos teet pihvejä suuremman määrän, voit halutessasi paistaa ne myös uunissa. Lisää silloin massaan ½ dl öljyä/pihvierä. Paista pihvejä 225-asteissa uunissa noin ½ tuntia, käännä pihvit kerran paiston aikana.




Viite