Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Nuorten jalat.
Nuorten huolet. Tutkimuksen mukaan nuoret ovat huolissaan ilmastosta, energiasta ja omasta toimeentulosta. SXC

Nuorten huolet. Tutkimuksen mukaan nuoret ovat huolissaan ilmastosta, energiasta ja omasta toimeentulosta.

Ilmastonmuutos pelottaa nuorta eniten

14.10.2008 10.30

Vihreä Lanka

Energian riittävyys ja ilmastonmuutos pelottavat nuoria enemmän kuin ennen. Tänään ilmestyneen nuorisobarometrin mukaan pelot eivät kuitenkaan heijastu muihin ympäristöasenteisiin, sillä luonnonsuojelua ei pidetä niin tärkeänä kuin ennen.

Lisäksi epävarmuutta aiheuttavat huoli omasta toimeentulosta sekä perheenjäsenten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Sen sijaan oman asuinalueen turvattomuuteen ja maailmanpoliittiseen tilanteeseen liittyvät huolet ovat vähentyneet.

Tänään ilmestyneen 18. nuorisobarometrin yhtenä teemana oli nuorten suhde paikalliseen vaikuttamiseen. Tutkimuksen mukaan nuorten luottamus poliittisiin instituutioihin ja demokratian toimivuuteen on lisääntymässä.

Joka toinen nuori olisi esimerkiksi valmis liitymään jäseneksi johonkin puolueeseen. Kiinnostus tärkeiden asioiden puolesta toimimiseen ja järjestötoimintaan on niin ikään kasvussa.

Tutkimuksen mukaan asenteiden muutos ei kuitenkaan näy kasvavana äänestysintona. Nuorten äänestysinnon laskun arvellaan kuitenkin pysähtyvän kuntavaaleissa.

Yli puolet nuorista uskoo äänestävänsä entistä useammin, jos verkkoäänestämisestä tulee mahdollista.

nuoret 
Viite