Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Istockphoto

Tietämätön lapsukainen.
Onnellisen tietämätön. Turun kestovaippakiista kuumentaa vanhempien tunteita. Istockphoto

Onnellisen tietämätön. Turun kestovaippakiista kuumentaa vanhempien tunteita.

Kiisteltyjä kestovaippoja käytetään Turussa edelleen

15.10.2008 12.09

Lasse Leipola

Turun päiväkodit ovat joutuneet tekemään myönnytyksiä kestovaippakiellon suhteen. Kestovaippayhdistyksen varapuheenjohtaja Stiina Aho kertoo, ettei virallinen määräys ole missään nähtävillä.

”Vastapuolen sanomiset ja perustelut vaihtelevat jatkuvasti. Kestovaippayhdistys ei ole saanut minkäänlaista vastausta kyselyihin tai kannanottoihin”, Aho sanoo.

Ahon mukaan asiaa ei käsitellä ainakaan seuraavassa terveyslautakunnan kokouksessa, mutta päiväkotien johtajat puivat asiaa myöhemmin tänään.

Helsingin Sanomat julkaisi eilen STT:n uutisen, jossa lasten tautiopin professori Matti Uhari väitti kestovaippojen levittävän viruksia. Jutussa todettiin, että Uharilla ei ole tiedossa tieteellisiä tutkimuksia, joissa olisi vertailtu kesto- ja kertakäyttövaippojen taudinlevittämistä.

”Hesarin julkaisemasta jutusta oli jäänyt viimeinen lause pois, jossa todettiin, että Kestovaippayhdistyksen tiedossa on tällainen tutkimus. Yhdysvalloissa vuonan 1995 tehdyssä tutkimuksessa ei havaittu merkittävää eroa kestovaippojen ja kertakäyttövaippojen välillä”, Aho sanoo.

Hänen mukaansa uutta tutkimusta kaivattaan kipeästi ja yhdistys olisi valmis osallistumaan sellaisen tekemiseen, mutta sen omat resurssit eivät riitä.

terveys  lapset 
Viite