Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Tyhjä käytävä sairaalassa.
Enemmän tilaa. Päästötavoitteiden kiristäminen EU:ssa vähentäisi sairaalayöpymisiä jopa 8 000:lla. SXC

Enemmän tilaa. Päästötavoitteiden kiristäminen EU:ssa vähentäisi sairaalayöpymisiä jopa 8 000:lla.

Päästötavoitteiden kiristäminen säästäisi miljardeja terveydenhuollossa

6.10.2008 13.57

Vihreä Lanka

EU-maat voisivat säästää jopa 25 miljardia euroa, jos kasvihuonekaasupäästöjä vähennetään vuoteen 2020 mennessä 20 prosentin sijasta 30 prosentilla. Ympäristö- ja terveysjärjestöjen teettämän raportin mukaan myös sairauspoissaolot vähenisivät vuosittain jopa kahdella miljoonalla päivällä.

Asiasta kerrotaan People and Planet -verkkosivuilla.

”Tiedot osoittavat selvästi, että ilmastonmuutoksen hillitseminen päästöjä vähentämällä johtaa merkittäviin myönteisiin terveysvaikutuksiin. Jo tämän takia 30 prosentin vähennykset tulisi välittömästi ottaa tavoitteeksi”, sanoo ympäristö- ja terveysallianssi Healin johtaja Génon Jensen.

EU:n alkuperäisen suunnitelman mukainen 20 prosentin päästövähennys 2020 mennessä tuottaisi vuosittain 51 miljardin euron säästöt terveydenhuollossa. Kymmenen prosentin lisäys päästövähennyksiin kasvattaisi kokonaissäästöt 57–76 miljardiin euroon.

WWF:n, Healin ja Euroopan Climate Action -verkoston tilaaman raportin on tehnyt konsultti Mike Holland. Hän on tehnyt aiemmin vastaavia raportteja muun muassa EU-komissiolle ja Maailman terveysjärjestö WHO:lle.

ilmastoneuvottelut  terveys 
Viite