Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Hedelmöityshoidot on kiellettävä!

29.8.2008

Jarkko Tontti

Käyttäjän Jarkko Tontti kuva
Kirjoittaja on kirjailija, jonka mielestä lapsen hankkimisen pitäisi olla luvanvaraista. Lisää Tontin blogitekstejä löydät täältä.

Pari vuotta sitten hedelmöityshoidot sallittiin naispareille ja yksin eläville naisille. Fiksuimmisto piti tätä tärkeänä voittona. Seksuaalivähemmistöjen oikeudet, suvaitsevaisuus ja moniarvoisuus etenivät, eikö niin?

Vuonna 2006 hedelmöityshoidoista syntyi Suomessa hieman alle 2 000 lasta. Kolme prosenttia syntyvistä lapsista on saanut alkunsa hedelmöityshoidolla.

Jos minä saisin päättää, hedelmöityshoitoja ei annettaisi kenellekään.

Miksikö? Eikö ole hienoa, että lapsettomia pariskuntia ja nykyään myös yksin eläviä naisia autetaan onneen?

Ei ole. Hedelmöityshoidot ovat väärä keino ongelman hoitoon.

Maailmassa on miljoonia orpoja, jotka tarvitsisivat huoltajan. Jokainen onnistunut hedelmöityshoito on yksi adoptio vähemmän.

Jokainen onnistunut hedelmöityshoito vie orvolta huoltajan, vähentää maailmasta rakkautta ja huolenpitoa, jonka jokainen ihmisentaimi ansaitsisi.

Puhumattakaan siitä, että hedelmöityshoidot ovat häikäilemätöntä bisnestä, ihmisten hädällä rahastamista.

Lapsentuotantoklinikat tarjoavat kalliita hoitoja pareille, joihin on iskostettu ideologia, jonka mukaan vain biologinen vanhemmuus on oikeaa vanhemmuutta. Näissä piireissä ei adoptiota mainita edes teoreettisena mahdollisuutena.

Väestönkasvu on ihmiskunnan polttavin ongelma. Se on jäänyt ilmastonmuutospuheen jalkoihin, vaikka jokainen terveellä kaupunkilaisjärjellä varustettu ihminen tajuaa, ettei maapallon väkimäärä voi kasvaa loputtomiin.

Hedelmöityshoidot ovat yksi naula lisää ihmiskunnan arkkuun. Kuinka monta ihmistä maapallo pystyy elättämään?

Eikö tärkeämpää kuin väestön ikuinen kasvu – joka on mahdotonta – olisi taata ihmisen arvoinen elämä kaikille, myös orvoille?

Mitä tehdä? Kiellettäköön hedelmöityshoidot ja laitettakoon kaikki niihin suunnatut resurssit adoptiojärjestelmän kehittämiseen.

Se olisi ihmisyyden voitto, rakkauden voitto yli geenien itsekkyyden.

Viite