Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Urheilun puolesta

19.5.2008 8.21

Jarkko Tontti

Avaudun. Olen aineista riippuvainen. Koukussa & kiikissä, ja pahasti olenkin. Nimittäin endorfiinista ja muista kemikaaleista jotka suhisevat suonissani kun olen huhkinut itseni läkähdyksiin kuntosalilla, uimahallissa tai sulkapallokentällä.

En aio edes harkita vuosikausia kestäneen riippuvuuteni hoitamista. Nautiskelen huumeestani niin kauan kuin sängystä ylös pääsen.

Urheilun vastakohta on huippu-urheilu. Se on tyhjää spektaakkelia, yhtä pölvästimäistä puuhaa kuin antiikin veriset gladiaattorikisat, mitä se onkin.

Surullisinta huippu-urheilussa ovat kalervokummolat sun muut turpeat urheilupomot eri puolilla maailmaa. Näillä köntyksillä ei ole urheilun upeuden kanssa mitään tekemistä. He ovat turhakkeita, huippu-urheiluksi kutsutusta valheellisesta dopingsirkuksesta eläviä loisia.

Niin sanotusta moottoriurheilusta en viitsisi sanoa mitään, formulakisat ovat rikos ihmiskuntaa, ilmastoa ja koko maapalloa kohtaan.

Moottori”urheilu” on niitä harvoja asioita, joiden takia välillä toivon, että helvetti olisi sittenkin olemassa. Kaikki ralli- ja formulaharrastajat päätyisivät sinne varmasti, ja se olisi heille ihan oikein.

Sieltä ja täältä kuuluu varoitushuutoja ihmiskunnan vauraan osan koko ajan läskistyessä. Kaljatölkin kanssa lätkää toljottavat esat pitäisi saada liikkeelle, elämään omaa elämäänsä ja urheilemaan sen sijaan, että heidät illasta iltaan isketään urheiluohjelmilla tainnoksiin ja yhä vain syvemmälle sohvan pohjalle.

Mitä on tehtävä? Siirrettäköön jokainen sentti huippu-urheilun tukemisesta urheiluun, kaikkien niiden myriadien urheiluharrastusten tukemiseen, joista kansalaiset ammentavat hyvää oloa.

Tai sitten huippu-urheilun julkinen tuki pitäisi edes muuttaa oikean nimiseksi, yritystueksi dopingaineita valmistavalle lääketeollisuudelle.

Olen kuullut, että ensi kesänä Kiinassa on jotkut olympialaiset. En aio uhrata sekuntiakaan elämästäni niiden seuraamisen. Käytän nekin hetket urheilemiseen, jota rakastan niin kuin rakastan yksinäistä iltaa, joka tuoksuu kirjoille.

 

Kirjoittaja on kirjailija, joka lähtee nyt salille.
Viite