Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Norjan puolustusvoimat

Luomujoukot. Osa Norjan armeijasta käy kokonaan luomun voimin. Norjan puolustusvoimat

Luomujoukot. Osa Norjan armeijasta käy kokonaan luomun voimin.

Norjan armeija taistelee luomun puolesta

1.10.2008 16.20

Noora Jussila

Norjan puolustusvoimissa harjoitellaan sotimisen lisäksi myös luomun syöntiä. Tammikuussa 2007 alkaneen Natural Defence -projektin tavoite on, että 15 prosenttia maan puolustusvoimista syö luomua vuoteen 2010 mennessä.

Sotilaat saavat luomutietoa myös puolustusvoimien tuottamien animaatiofilmien ja perunoita käsittelevien seminaarien muodossa.

Eilen tiistaina lähiruokaseminaarissa Helsingissä puhuneen kapteeni Pål H. Stenbergin mukaan norjalaissotilaiden asenne luomua kohtaan on tähän mennessä ollut välinpitämätön.

"He eivät tiedä mitä syövät, joten heille pitää kertoa."

Norjalaismedia on kritisoinut luomuprojektia sen epäselvistä tavoitteista. Stenbergin mukaan projektin tavoite on yksinkertaisesti luomusanoman levittäminen, ei se että sotilaista tulisi terveempiä.

"Voin vain todeta kateellisena, että Norjassa on paljon rahaa", Suomen puolustusvoimien ruokahuollon palvelukeskuksen johtaja Ritva Paavonsalo kommentoi Stenbergin esitystä.

Paavonsalon mukaan Suomen armeijan elintarvikehankinnoissa suositaan kotimaista kun se on mahdollista, mutta luomuruokaa ei käytetä lainkaan.

luomu 


Lisää aiheesta:Viite