Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Hiilivoimala.
Ilmaista vai maksullista. Sekä Obama että McCain haluvat päästökauppaa, mutta päästöoikeuksien jakotavasta on erimielisyyttä. SXC

Ilmaista vai maksullista. Sekä Obama että McCain haluvat päästökauppaa, mutta päästöoikeuksien jakotavasta on erimielisyyttä.

Obama myisi päästöoikeudet, McCain antaisi ilmaiseksi

24.9.2008 13.57

Vihreä Lanka

Yhdysvaltain presidentinvaalien molemmat pääehdokkaat kannattavat päästökaupan aloittamista. Republikaaniehdokas John McCain haluaa kuitenkin edetä vaiheittain ja jakaa alussa ilmaisia päästöoikeuksia.

McCainin ja demokraattiehdokas Barack Obaman neuvonantajat ottivat maanantaina New Yorkissa yhteen ilmastoasioissa. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Obaman neuvonantaja Dan Esty sanoi, että lähtökohtana tulisi olla kaikkien päästöoikeuksien huutokauppaaminen.

”Vaihtoehto huutokauppaamiselle on päästöoikeuksien jakaminen nykyisille saastuttajille. Se on väärä lähtökohta. Aloitetaan huutokaupasta ja katsotaan tarvitseeko siihen tehdä muutoksia”, Esty totesi

McCainia edustava Douglas Holtz-Eakin vastasi ehdotukseen sanomalla, että yritykset joutuisivat supistamaan muita toimintojaan, jos ne joutuvat ostamaan päästöoikeudet.

Hänen mukaansa ilmaston ja talouden tulee olla tasapainossa, jotta lakiehdotus voi mennä läpi sekä senaatissa että edustajainhuoneessa.

Neuvonantajat keskustelivat myös ydinvoimasta. McCain olisi valmis rakentamaan jopa 45 uutta ydinvoimalaa.

”On olemassa vain yksi päästötön teknologia, jota voimme hyödyntää ja senaattori McCain haluaa hyödyntää sitä aggressiivisesti”, Holtz-Eakin sanoi.

Obama on kannattanut ydinvoimaa varovaisesti. Hänen neuvonantajansa kuitenkin varoitteli tekemästä liian nopeita johtopäätöksiä.

Uutistoimistot kertoivat tänään, että tuoreen mielipidemittauksen mukaan Barack Obama johtaa John McCainia prosentein 52–43. Obaman nousseen kannatuksen taustalla arvioidaan olevan taloutta vaivaava pankkikriisi.

Yhdysvaltain presidentinvaalit käydään marraskuun alussa.

päästökauppa  ydinvoima  vaalit  päästöoikeus 
Viite