Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sakari Piippo, Valtioneuvoston kanslia

ministeritason neuvotteluja. Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) keskusteli Moskovassa yhteistyöstä Venäjän valtionyhtiöiden Rosatomin ja Gazpromin kanssa. Sakari Piippo, Valtioneuvoston kanslia

ministeritason neuvotteluja. Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) keskusteli Moskovassa yhteistyöstä Venäjän valtionyhtiöiden Rosatomin ja Gazpromin kanssa.

Rehn keskusteli Moskovassa Fennovoimasta: "Kansallisesti tärkeitä kysymyksiä"

23.7.2015 22.50

Emmi Skytén

Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) vieraili torstaina Moskovassa keskustelemassa "ajankohtaisista teknologia- ja energiapolitiikan kysymyksistä". Ministeri on vaitonainen neuvottelujen lopputuloksesta.

Rehn kertoo Vihreälle Langalle keskustelleensa muun muassa yhteistyöstä Rosatomin ja Gazpromin kanssa.

Valtio-omisteinen energiayhtiö Fortum on kertonut tulevansa mukaan Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen, jos sen kaavailemat vesivoimakaupat venäläisten valtionyhtiöiden Gazpromin ja Rosatomin kanssa toteutuvat. Rehn ei kuitenkaan kertonut, mihin lopputulokseen tämänpäiväisissä neuvotteluissa päädyttiin.

"Nämä ovat yhtiöiden välisiä neuvotteluja. On parempi, että yhtiöt kommentoivat neuvotteluiden etenemistä. Samalla nämä ovat kansallisesti tärkeitä kysymyksiä, koska ne vaikuttavat Suomen energiatalouden ja energiahuollon näkymiin pitkällä aikavälillä."

Miten paljon hallitus saa tukea yritysten kauppojen syntymistä?

"Fennovoima on pörssiyhtiö ja se tekee päätöksensä itsenäisesti. Suomen hallituksen puolelta olen todennut, että me olemme valmiita edesauttamaan ratkaisun syntymistä Fortumin ja Gazpromin välillä, jos sellaiseen tukeen on hallituksen puolelta tarvetta."

WWF:n Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan vain 29% suomalaisista tukee Fennovoiman ydinvoimahanketta. Vaikuttaako tieto teidän tai hallituksen kantaan?

"Olen aikoinani tehnyt pro graduni kansalaisdemokratiasta ja vihreästä liikkeestä. Pidän kansalaismielipidettä suuressa arvossa. Tässä asiassa ratkaisevaa on, täyttyykö eduskunnan periaatepäätöksen mukainen ehto ja minun tehtäväni on arvioida sitä."

Fennovoima  rehn  rosatom  ydinvoima 
Viite