Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tulevilla rannoilla
Vedenpaisumus. John Webster pohtii Tulevilla rannoilla -elokuvassaan, millaisen maailman jätämme tuleville sukupolville.

Vedenpaisumus. John Webster pohtii Tulevilla rannoilla -elokuvassaan, millaisen maailman jätämme tuleville sukupolville.

DocPoint tuo maahanmuuton vastustajat ja ilmastonmuutoksen valkokankaille

20.1.2017 11.08

Lasse Leipola

Ensi viikolla Helsingissä järjestettävä DocPoint-elokuvafestivaali tuo valkokankaille joukon uusia kotimaisia dokumentteja. Näistä odotetuimpia ovat Elina Hirvosen Kiehumispiste ja John Websterin Tulevilla rannoilla.

Kiehumispisteessä seurataan turvapaikanhakijoita ja maahanmuuton vastustajia. Elokuva pyrkii kuvaamaan, millaisissa kuplissa mielipiteet maahanmuutosta syntyvät. Hirvonen tulee ensi viikolla Vihreän Langan Puhekupla-podcastin vieraaksi.

John Websterin elokuva on testamentti hänen tulevaisuudessa syntyvälle lapsenlapsenlapselleen. Varsin henkilökohtaisessa elokuvassa kierretään maailmaa ja tavataan sekä tavallisia ihmisiä että ilmastodokumenteille tyypillisiä tutkijoita ja aktivisteja.

Festivaaleilla on kattavasti esillä Ylen entisen yhteistuotantopäälikön, nykyisin eläkkeellä olevan Eila Rannan tuottamia elokuvia, joita ovat ohjanneet muun muassa Pirjo Honkasalo sekä Susanna Helke ja Virpi Suutari. Ranta palkittiin vuoden alussa Apollo-palkinnolla, joka myönnetään suomalaisen dokumenttielokuvan edistämisestä.

Festivaaleille on tulossa myös useita kansainvälisiä ohjaajavieraita. Esimerkiksi ilmavalokuvistaan tunnettu Yann Arthus-Bertrand tulee esittelemään uutuuselokuvaansa Human.


Lisää aiheesta:Viite