Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Mikki Kauste
Lasse Leipola

Egotrippi-muusikko Mikki Kauste vihreiden ehdokkaaksi Espoossa

28.2.2017 12.06

Riikka Suominen

Muusikko Mikki Kauste, 46, on kuntavaaleissa vihreiden ehdokkaana Espoossa.

"Moni päätös, jonka Espoon valtuusto tekee koskettaa minua: olen yhteishuoltaja kolmelle ala-asteikäiselle lapselleni ja valmennan nuorten jalkapalloa."

Egotrippi-yhtyeen solistina tunnettu Kauste on aiemmin ollut mukana muun muassa Pekka Haaviston presidenttivaalikampanjassa. Ehdokkaaksi hänet sai lähtemään vanhemmuuden myötä kasvanut kiinnostus kunnallisiin päätöksiin.

"Politiikka vie valtaosan hereilläoloajastani. Mutta en ole aiemmin osallistunut puoluepoliittisen toimintaan", hän sanoo.

Mankkaalla asuva Kauste on huolissaan Espoossa liikkuvista väkivaltaisista nuorisojengeistä ja futistreeneissä näkemästään nuorten eriarvoisuudesta. Valmentajana hän ei siedä treeneissä mitään rasismia.

Hänestä Espoosta puuttuu yhteisöllisyys. Hän haluaa, että Espoossa asuvat kokisivat olevansa espoolaisia eivätkä vain siellä nukkumassa käyviä ihmisiä. Ollessaan televisio-ohjelma Kuorosodassa Espoon kuoronjohtaja, hän yritti edistää espoolaisuutta.

"Sain kauppakeskuksissa siitä hyvää palautetta."

Kausteesta kulttuuriin satsaaminen lisäisi yhteisöllisyyttä. Nyt Espoossa harrastukset pirstaloituvat. Kaupunkiin pitää saada lisää tapahtumia, joissa ihmiset kokoontuisivat yhteen.


Kunnallispolitiikassa Kauste haluaa
profiloitua kulttuuriin.

"Musiikki ja teatteri, liikunta ovat lähellä sydäntäni. Kulttuuria tuetaan Espoossa liian vähän."

Nuorilla pitää Kausteen mielestä olla tasavertaiset mahdollisuudet koulutukseen ja harrastamiseen. Kun harrastusmaksut nousevat ja liikenneyhteydet ovat paikoin huonot, harrastamaan pääsevät vain ne lapset, joita vanhemmat kuljettavat autolla.

Oikeistolaisessa ympäristössä Kulosaaressa kasvanut Kauste on jo nuoresta kokenut vihreät itselleen läheisimmäksi puolueeksi.

"En tavoittele rikkauksia vaan haluan luoda itselleni merkityksellisen elämän. En pidä itseäni erityisen itsekkäänä ihmisenä."

 

Edit: Muutettu 28.2.2017 maininta rasismista jalkapallotreeneissä. Poistettu väite, ettei Espoossa olisi kaupunkitapahtumia.
Viite