Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät

Heidi Hautala
Luotettu. Varapuheenjohtajan tehtäviin kuuluu paitsi puheen johtaminen täysistunnossa myös parlamentin hallinnosta vastaaminen ja parlamentin edustaminen eri puolilla maailmaa.Vihreät

Luotettu. Varapuheenjohtajan tehtäviin kuuluu paitsi puheen johtaminen täysistunnossa myös parlamentin hallinnosta vastaaminen ja parlamentin edustaminen eri puolilla maailmaa.

Heidi Hautalasta europarlamentin varapuheenjohtaja

26.10.2017 14.54

Lasse Leipola

Vihreiden Heidi Hautala on valittu Euroopan parlamentin varapuheenjohtajaksi. Asiasta päätettiin torstai-iltapäivänä järjestetyssä äänestyksessä.

Hautala kertoo tiedotteessaan olevansa iloinen saamastaan luottamuksesta.

”Otan tehtävän vastaan innolla. Tunnen Euroopan parlamentin läpikotaisin: olen vuosien varrella toiminut vihreän ryhmän sekä useamman valiokunnan ja delegaation puheenjohtajana.”

Heidi Hautala on istunut europarlamentissa vuosina 1995–2003 ja 2009–2011 sekä vuodesta 2014 lähtien.

Aiemmin suomalaisista varapuheenjohtajan tehtävään ovat yltäneet vain keskustalaiset Anneli Jäätteenmäki ja Olli Rehn. Parlamentissa on 14 varapuheenjohtajaa.


Hautalan vastuualueisiin tulee kuulumaan muun muassa ihmisoikeuksien edistäminen, tasa-arvotyö sekä parlamentin ympäristöjohtamisjärjestelmä.

”Kiireellisimpiä tehtäviä, joihin haluan vaikuttaa, on luoda pitävät säännöt parlamentin jäsenten yleisen kulukorvauksen läpinäkyvästä käytöstä. Myös parlamentissa ilmi tullut laajamittainen seksuaalinen häirintä vaatii sääntöjen ja mekanismien vahvistusta.”

Heidi Hautala  euroopan parlamentti 
Viite