Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Fennovoima

Hanhikiven ydinvoimalaitosta ryhdytään rakentamaan heti, kun rakentamislupahakemus on jätetty.Fennovoima

Hanhikiven ydinvoimalaitosta ryhdytään rakentamaan heti, kun rakentamislupahakemus on jätetty.

Helsingin kaupunginvaltuustossa äänestetään Fennovoiman rahoittamisesta

20.5.2015 16.10

Emmi Skytén

Helsingin kaupunginvaltuusto äänestää tänään keskiviikkona iltakuudelta alkavassa kokouksessaan vihreiden valtuustoryhmän aloitteesta, jossa vaaditaan, että Helsingin pyrkisi eroon Fennovoiman omistusosuuksistaan.

Helsingin kaupunki omistaa 40 prosenttia Vantaan energiasta, jolla on puolestaan viiden prosentin omistusosuus Fennovoiman suomalaisten omistajien muodostamasta Voimaosakeyhtiö SF:stä. SF:n omistajat sitoutuvat rahoittamaan Fennovoiman ydinvoimahanketta laitokseen valmistumiseen asti.

Vihreiden valtuustoryhmän aloitteen mukaan Fennovoimaan sijoittaminen ei ole kannattavaa, sillä tulevina vuosikymmeninä sähkön tarjonta pohjoismaissa tulee kasvamaan, mikä laskee sähkön hintaa.

”Vantaan energian tulisi palvella omistajiensa, helsinkiläisten etuja tekemällä tarvittavat investoinnit uusiutuvaan energiaan ja energiatehokkuuteen mahdollisimman pikaisessa tahdissa”, aloitteessa ehdotetaan.

Vantaan kaupunki omistaa 60 prosenttia Vantaan energiasta. Yhtiössä ei uskota, että Helsingin kaupungin päätös tulee vaikuttamaan Vantaan energian päätöksentekoon.

"Vaikka aloite menisi läpi, en usko, että se tulisi vaikuttamaan mihinkään. Vantaan energian hallitus on jo päättänyt, että olemme mukana Fennovoima-hankkeessa", kertoo Vantaan energian viestintäpäällikkö Mervi Suorsa.

ydinvoima  Helsinki  Fennovoima  vantaan energia 
Viite