Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Flickr / Kepa (CC-BY-NC)

Kepan kampanjagrafiikkaa
Lobbausta. Kepa pyrkii vielä vaikuttamaan kehitysyhteistyön leikkauksiin muun muassa tällaisella infografiikalla.Flickr / Kepa (CC-BY-NC)

Lobbausta. Kepa pyrkii vielä vaikuttamaan kehitysyhteistyön leikkauksiin muun muassa tällaisella infografiikalla.

Kepa leikkauksista: Monen kehitysmaayhdistyksen työ vaarassa loppua

1.7.2015 11.40

Lasse Leipola

Hallitus leikkaa järjestöjen kehtiysyhteistyöstä 49 miljoonaa euroa eli 43 prosenttia.

”Samanaikaisesti kun järjestöjen työstä leikataan, hallitus myöntää esimerkiksi kaivosyhtiö Talvivaaralle lisärahoitusta 112 miljoonaa euroa. Leikkausten kohdentuminen on aina myös poliittinen arvovalinta”, toiminnanjohtaja Timo Lappalainen sanoo Kepan tiedotteessa.

Ulkoministeriön mukaan ohjelmatukea ja toiminta-avustusta saavien järjestöjen tukiin kohdistuu tasapuolisesti noin 38 prosentin leikkaus. Tämä koskee erityisesti suuria toimijoita, kuten Kepaa ja Pelastakaa lapset -järjestöä, joka arvioi viime viikolla, että hallituksen leikkaukset vievät koulutuksen jopa 80 000 lapselta. Kirkon ulkomaanapu arvioi eilen, että siihen kohdistuvat leikkaukset koskettavat peräti 400 000 ihmistä kehitysmaissa.

Kepan mukaan myös pienten ja keskisuurten järjestöjen toiminta vaikeutuu, koska hanketukea ja viestintä- ja globaalikasvatustukea ei myönnetä lainkaan ensi vuodelle. Käytännössä tämä voi tarkoittaa esimerkiksi monien ystävyysseurojen, kehitysmaayhdistysten ja globaalikasvatusjärjestöjen pitkäaikaisen työn loppumista.

kehitysyhteistyö  budjetti  budjettileikkaukset 
Viite