Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Iiro Törmä

Eettiset ruokakorit vertailussa
Klikkaa vertailu suuremmaksi.Iiro Törmä

Klikkaa vertailu suuremmaksi.

Lidlissä on halvin eettinen ruokakori, mutta se jää vajaaksi

23.1.2015 14.50

Vihreä Lanka

Vihreä Lanka vertaili kolmen suositun ketjun hintoja luomu- ja reilun kaupan tuotteiden osalta. Koreihin valittiin edullisin löytynyt luomutuote 13 tuoteryhmästä sekä edullisin reilun kaupan kahvi, tee ja suklaa.

Lidl oli vertailun halvin niiden kymmenen tuotteen osalta, jotka sieltä oli saatavilla. Korista jäivät kuitenkin puuttumaan luomuversiot tomaatista, jauhelihasta, juustosta, tofusta ja riisistä. Tällainen vajavainen kymmenen tuotteen kori maksoi Lidlissä 19,45 euroa, Prismassa 20,16 euroa ja Citymarketissa 21,62 euroa. Lähes jokaisessa tuoteryhmässä halvin vaihtoehto oli Lidlistä.

Täyden korin vaihtoehdoista edullisempi oli Prisma, jossa 15 tuotteen eettinen ostoskori maksoi 36,69 euroa. Citymarketissa vastaava kori maksoi 42,02 euroa. Yli puolet hintaerosta selittyy juustolla: Prismassa oli tarjolla edullinen oman Rainbow-merkin luomujuusto, kun Citymarketin halvin oli luomuversio Arlan Kadett-juustosta.

Prisman ja Citymarketin eduksi Lidliin nähden on mainittava myös kattavampi luomuvalikoima myös tuoteryhmien sisällä. Esimerkiksi esimerkiksi luomumaitoja oli useammilta tuottajilta ja erilaisia versioita, kun Lidlissä tarjolla oli vain yksi luomukevytmaito.

reilu kauppa  luomu  ruoka  ruokakaupat  kuluttaja  hinnat 
Viite